Check up @ 16 weeks and the gender is............

October 18, 2012

Alhamdulillah... 13th October 2012 ..this is my 3rd check up at Pearl Maternity Hospital...this time around dpt jugak appoinment dgn Dr Rosita... two previous appointments, Dr Rosita ada hal

Berat: Takde penambahan...maybe sebab takde selera makan masa chicken pox...seksa mak ada chicken pox dlm mulut
BP alhamdulillah OK
And this time ada amek darah...awww

Dr Rosita buat scan 2d juga...clear btol scan machine die...puas mata tgk... excited sgt tgk baby terlupa nak request buat 4d...tp Dr cakap baby sihat Alhamdulillah...and she was very sure of the baby gender ;)
Siap die terangkan perbezaan nak tgk if baby boy or baby girl

Then on Monday nye pulak.... we went to Klinik Pakar Wanita Tan....just for the 4d hehehe....cost us about RM120..that is cheap so far in Penang lah.... tp patut la murah..sebab we don't get cd..he just give the printed scan 4d aje...tp excited juga dpt tgk si kecil dalam 4d...mcm2 aksi ada die buat, gaya driving, gaya main cak2, mcm2 hehehe and Dr Tan showed us the gender jugak hehehe...he was also positively sure mcm Dr Rosita jugak.... hehehehe
Oh and Dr Tan let us hear the baby heartbeat (rasa terpegun dgn kecanggihan machine scan die, leh dgr heartbeat...hahaha aku jakun)


and here is the baby's gender, Dr Tan siap type lagi the gender and buh anak panah.... and die ada tunjuk gambar2 contoh to compare baby girl and baby boy....

kalau btol Alhamdulillah, tp apa2 pon kite tunggu next2 scan lg or tunggu bersalin aje nanti....hehehe sebab banyak cases yg kata nampak mcm girl tp keluar boy....and nanti 25weeks nak buat 4d lg tp nak buat tempat lain yg provide CD....sentimental value hehehe...even until now suke lg tgk video 4d Aqeef....so for adik pon kene sama lah


p/s: kalau la yang keluar nanti 'Bunga' , boleh la ibu and baby sedondon nanti raya tahun depan hikhikhik

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. Suka Dr.Rosita..mmg expert tgk gender kan?even by 2D je.dina hr tu dr.Rosita suruh gi kat klinik dr tan tu jugak klu nak buat 3D..klu stay kat Penang mmg check up kat Pearl je kot.

    ReplyDelete
  2. Dr Rosita pon ada 4d tp mahal sgt...nak dekat rm300 rasanye...my fren ada buat tahun 2011

    ReplyDelete
  3. wah, kalau bunga bestla dapat sepasang..take care ye

    ReplyDelete
  4. wahh best2..take care jiha..syiokla dpt sedondon...doakan kein pun nk ade pasangan sedondon tahun depan ehehhe

    ReplyDelete
  5. wah bunga ke?? heheh. ape pun mintak2 baby n mama sihat :)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies