Skip to main content

Terkucil???


 takkan le I nak pakai pampers lak kan hehehe
gambar dr googling

Oh my Oh my

Mengandung kali ni, sgt2 tak mampu menahan shi shi ye.....
And i really have problems with Public Toilet...sebab bile melawat Public Toilet yang 'haruuuuum' baunye or pandangan yang menjijikkan (especially di R&R), mesti termuntah dan sekaligus shuuuuuuuu, ter shi shi la I ye huhuhuhu....tak sempat nak bukak seluar.....dah few times jd gitu...so skang ni mang bawa spare panty and pants ke mana2

sadis kan..... takpon mang kene tutup idung, dah shi shi dulu baru lah leh nak muntah ke ape...

and lg tragisnye sekarang ini...yg melibatkan public toilet di R&R, I akan menahan hajat kecil itu...bayangkan Pen-KL, I sanggup bertahan sebab tak larat nak muntah ye ayoyo

pregnant kali ni,,.sgt cepat rasa loya pastu muntah...........in fact, setiap pagi masih lg muntah without fail

diff pregnancy, diff experience kan hehehe

tp baby kali ini lg sgt sgt aktif menendang compared to abangnye hehehehe...oh I love u lah baby

pejam celik dah nak genap 22 weeks....oh kejap aje rasa

Comments

  1. wahh..dah scan ke kak?? sy doakan akak dan kandungan sihat dan dapat baby girl pulak..hihihi

    ReplyDelete
  2. salam jiha..dah lama kita tak ke sini.Tak tahula awak ingat kita lagi ke tak.Tadi saje godek godek blog lama, nampak link jiha..heheh..dah pregnant kali kedua ye..mesti sonokkann...

    ReplyDelete
  3. 22w dah jiha..kejapnye la..bestnye la..

    semoga jiha sihat sampai selamat melahirkan adik baby ye..doakan elly tau

    mamaelly..

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…