Skip to main content

For my baby girl ;)

In Shaa Allah from previous2 scan ni, doc said baby girl.....next week ada check up lagi...and planning to do 3d/4d masa balik kl nanti...kat 3d/4d scan Malaysia tu...

sikit2 barang yang dah beli utk my baby girl ;)

Rasanye cukup lah ni dulu utk baby kot kan...kalau ikut nafsu...rasanye boleh non-stop shopping ni...tp ikut akal fikiran...sudah lah kot hehhee

Done for my lil princess
  1. 3 pairs short sleeves + long pants
  2. 5 pairs rompers
  3. 2 matching hats
  4. 3 bonga2 receiving blanket
  5. mitten
  6. 2 headband
  7. 1 feeding bottle
KIV
  1. Bedding set...my GF Aisyah volunteered utk jahitkan...just beli kain aje...now in rambang mata mode memilih kain comel2 
  2. barut gantung pon , my GF Aisyah jahitkan
  3. towels and hanky
  4. NB pampers, cotton wool, wipes....leh beli ujung2 nanti dah kan
  5. oh ada tak jual baby carrier nye lapik eh...malas nak beli baby carrier baru...tp igt nak tukar lapik die lah...dpt pinky2 lg best hehhehehe


I think cukup lah kot...ke ada yang ku tertinggal eh....oh ye...bila boleh basuh baju2 anak 1st korang utk pass down ke adik eh....td dok memunggah baju Aqeef...no so many universal colour outfits yang boleh pass to adik la....and baju yang putih2 tu die mcm ada yellowish stain la...nape jd camtu eh...agak2 basuh leh hilang tak...camne nak elak baju2 putih tu jd camtu eh



hasil punggahan td...quilt tu nek encik buatkan utk abg Aqeef..tp pinky..so leh pass kat adik hehehe..mitten and booties yg pinky tu, kakngah bagi...Nabilah punya masa baby dulu hehehe

ni hand me down dari kaklong...Sakinah punye...masih elok2 lg, baru sekali dua pakai 

Comments

  1. wah, bestnya nak dapat baby girl sebab dapat shopping banyak baju yg pinky rite? sepasang sudah nanti..huhu

    ReplyDelete
  2. C9ngrats jiha dpt bby girl. Syok shopping baju.

    ReplyDelete
  3. wah bestnye tengok kamu jiha......insyaallah sepasang nanti anak kamu..best best

    ReplyDelete
  4. bestnya! tak lama lg aqeef dpt adik gurl.he=) excited tengok kak Jiha beli barang2 tu.comel sgt..^^, tak saba nak tengok adik aqeef!

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…