Entry pertama 2013 : Mood shopping ;)

January 02, 2013

Alhamdulillah dah masuk 2013 pon kan...... and the pregnancy will turn 28weeks coming Saturday.... rasa mcm tak lengkap sebab hospital bag takde satu hapa pon....dulu Aqeef, by 28weeks semua lengkap dah, just in case kan....7mths pon dah boleh bersalin

so, minggu ni minggu shopping @ melengkapkan apa2 yang patut lah ;)

 beli NB diapers, hanky, towels, baby detergent utk mula membasuh baju baby( aim next week lah, sebab this week nak balik johor lak), kain cotton plain kamdar utk bedsheet and kain extra for bumper cot, kain bonga2 utk buat barut gantung.... oh myk telon mang tiada dijual di Jusco ye....kat Penang tatau mana kedai jamu....so my ex-colleague telah baik hati tolong belikan minyak telon and nak pos esok...brand Bebiku hehehe comel aje name die......(masa Aqeef dulu tak penah pakai minyak telon pon, pakai myk baby dlm set bersalin amway tu, pastu yu yee...tp since telah was2 ngan yu yee, so i'll go for myk telon lah)

beli fabric utk buat bedding set baby (thanks beribu kali thanks kat my gf Aisyah nak jahitkan).... and sgt berbaloi ye beli kain ni...beli time year end sale from May May Craft supplies, naik mabuk tgk kain yang sgt comel2 belaka....... fabric for quilt rm12, fabric for bumper rm12, fabric yang warna cream with small ladybird tu I plan for pillow and blosters rm25 (Normal price)

 oh ini utk ibu lah hehehehe....maternity pad pureen pojaan ku hahaha, spendar pakai buang hehehehe, freestyle sparekits and personal fit.....huhu medela dah discontinued soft shield ye....now ada personal fit aje

oh and tidak lupa juga utk anak bujang kesayangan ibu.... hehehe beli jugak fabric utk abg long....tak sure nak buat quilt or nak buat selimut/comforter single , potong2 and tampal....bought this two for rm24 lah...and atuk Aqeef excited nak tolong jahitkan...tp terlupa lak nak beli kain plain utk buat bedsheet and selimut die...heheh sian atuk dah excited nak tolong jahitkan.....


LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. x lme dah kan.. jiha take care ya!

    ReplyDelete
  2. amboi byknya shopping..hehe..lengkap ye..dr adik abg smp mummy..;)

    ReplyDelete
  3. wah..ayah jiha pandai jahit ke??untunglaa aqeef...

    ReplyDelete
  4. ita :hehee tu la...pejam celik dah nak sampai masa kan

    maria : sudah la shopping ni...mode berehat pulak hehehe

    deena: atuk aqeef mang pandai jahit....baju melayu aqeef masa aqiqah dulu pon die yg jahit... tp anak2 die satu pon tak ngikut pandai jahit hehehe

    ReplyDelete

Thanks Lovelies