Skip to main content

Hospital bag readiness????

For Baby? 100% Complete...Alhamdulillah
For Ibu? Satu hapa pon belum lg hehehehehe

Last weekend adalah pulun basuh baju baby, basuh baju hand-me-down semua lah...seharian aje nak basuh baju baby hehehhee

 separuh dari baju baby...the other half baju putih2

 bedung and towels

 oh korek2 baju lama Aqeef....jumpe this Petite by Pureen....kecik aje baju ni...Aqeef kuar je dah 3.2kg...pakai baju ni sexy uolllss hahahaha

mitten, booties, bonnet...and baby 1st dress hehehe (maklong yang bg hadiah ni)

 100% siap baby bag....murah aje baby bag RM19.80....impian nak beli baby handbag Storksak ke ape ke terkubur aje lah....jimat jimat...tak baik bazir...

hahaha tong baju baby... ready utk ayah angkut utk berpantang ke KL nanti... baby nye semua dah ready
bag baju ibu and Aqeef aje lom ready....10 weeks to go ayayai


misi weekend depan ni pulak: cuci all the flush toy jaman abg long Aqeef dulu hehehe...nak hias2 baby cot nanti

Comments

  1. Wah! dah siap semua ye jiha. Aku jugak yang tak buat apa pon lagi. Hahaha. Takpe..ada masa lagi. (Ayat penyedap hati)

    ReplyDelete
  2. wah bestnye Jiha..girl eh.. semoga selamat sampai melahirkan ye..

    (elly)

    ReplyDelete
  3. ok ok..saya tengok semua ni, saya tumpang semangat
    go Jiha!!Go!!!

    mesti tak sabo kan?
    tgk baju cecantik ni pun saya pun tak sabo!ahahah

    ReplyDelete
  4. Hi there. Jln2 blog. Haaa dah siap kemas. Panic nye i..huhu...nti buat entry mommy bag to hosp pulak ey..huhu

    ReplyDelete
  5. suka nyer tgk baju baby..cantik2 baju gugurl..
    due date kita sama tp dina tak siap apa lg ni.Baju baby pun tak habis basuh lagi..packing apatah lagi..

    ReplyDelete
  6. cutenya baju gegirl... byk polkadot =)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…