Ibu nak pergi Hospital

March 29, 2013

Since 20hb tu dah mula MC and early maternity leave....so hari2 di rumah dengan Aqeef Danial..... Dia semakin manja dengan ibu.... die macam appreciate sgt ibu ada kat rumah hari2... asek la nak berkepit aje dengan ibu....semua nak ibu...sampai merajuk nenek die sebab Aqeef asek nak dgn ibu aje lahai...

Sikit2 nak group hug, sikit2 nak kiss ibu kat cheek, chin, nose, eyes and forehead hehehehe.... dan lagi sebab hari2 dgn die.. dah mcm2 perkataan keluar dari mulut die hehehehe

'ibu, please, please please, Pretty please'

'can or not'

'much better now' (nyanyi lagu doc mcstuffin)

'let me try'

'ibu, gosok apa?' (this morning when he saw me in gosok room)

'ape lagi yang Libresse beri' (hahahaha ini kelakar, tgk iklan Libresse adibah noor mesti die ikut ayat ini)

dan macam2 lagi....hahaha kepoh ibu kan....anak org lain dah macam2 dah cakap... Aqeef kan agak lambat cakap....tp i never force ke ape sebab maybe boy nye progress lambat sket kot kan, plus ibu have been busy with work tak sempat nak melayan die cakap sgt... bile hari2 ngadap die ni...rasa amazing sgt lah dah byk perkataan keluar dari mulut die tu heheheh....Syukran

Oh pasal tajuk di atas .... td dok borak la ngan Aqeef... sebab esok kan dah kene serah diri di hospital utk di induce

Ibu: Aqeef, esok Aqeef dok ngan atuk nenek tau...ibu nak pergi hospital
Aqeef : hos...pi..tal?? (dengan suara penuh tanda tanya die tu hehehe)
Ibu: yelah... Aqeef nak jumpe adik tak...adik nak kene keluar dah ni..tak boleh stay dalam tummy dah
Aqeef: adik...baby..(sambil kiss tummy ibu hehehehe)
Ibu: Ayah teman ibu tau...so Aqeef tgl ngan atuk nenek ye...behave tau...

pastu tgk die dah tertidur sambil ibu bebel2 tu hahahaha

risau jugak sebenarnye kan sebab die manjang nak ibu aje....semalam and pagi ni pon atuk die mandikan die...tu pon bercinta lahai nak ajak mandi...nak ibu aje...

takleh la bayangkan masa pantang nanti nak ngan ibu aje...ibu dah la terkepit2 aje nanti...mana nak layan die..nak layan baby...hope semuanya dipermudahkan lah...Ameen

 abg long yang telah meng'hijack' carrier adik

 ni hijack blanket ibu pulak.... with his toboi and bear hehehe

seronoknye spending time with anak

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

Thanks Lovelies