Mengandung??

May 02, 2013

Excited kan bile test2 UPT and it shows positive ;)

1st pregnancy:

Bila tau aje positive...terus la list down all foods, fruits yang nak kene beli and makan utk baby dalam perut ni...but too bad...during Aqeef time....bau buah apple yang harum tu pon, i'll vomit after the first bite....... banyak sgt makanan yang takleh makan....every morning, I only can eat roti bakar sahaja....lunch makan di kafe..depends on makanan..kalau salah menu...ke toilet le nampak gayanye...and everyday tapau Nasi Goreng Ayam for dinner....itu aje yang lalu

Supplements?.... dapat yang KK bagi...tp tulah..selalu sgt ngelatnye...kadang ada botol yang tak bukak pon lg

And...masa nak bersalin Aqeef...takde energy langsung...lagi la masa contraction tu tak lalu dah nak makan...so mang flat abes la diri ku ini...and sebab tu...Aqeef stuck terlalu lama and he swallowed air ketuban with meconia....7 days at NICU hukhukhuk ;(

Ini kisah my labour experience masa Aqeef : SINI
Ini kisah seminggu Aqeef di NICU : SINI

2nd pregnancy:

So...for my 2nd pregnancy....since on my 1st trimester pon saya adalah flat... so nak disiplinkan diri with supplements...plus my hectic new workplace...i really need supplement...so I tried Set 2nd&3rd trimester and ESP SHAKLEE (sebab masa tu dah terlepas 1st trimester, and I was on Obimin, tatau pasal SHAKLEE lagi)

And Alhamdulillah....memang sgt rasa perubahan yang positive... no more simpul biawak (cramp) and I feel energetic all day

and masa pagi yang dah rasa contraction tu...after breakfast cecepat makan all the supplements and minum ESP.... I need the energy...mengenangkan I failed to push during Aqeef sebab dah lembik and lagi sket aje nak kene tolak to OT...kali kedua ni saya lebih berhati2 and lebih bersedia...usaha agar perkara yang sama tak berulang...Alhamdulillah...after few push..keluar lah Auni Nadra

Syukur syukur Alhamdulillah

So to preggy moms...please take supplements and I really recommend Set Mengandung from SHAKLEE ni


So pada sesiapa yang berminat dengan Set Mengandung SHAKLEE ini...boleh dapatkan from me

wechat/whatsapp 
JIHA 0123807024


p/s: Orang Penang nak COD pon boleh, Orang Keramat KL nak COD pon boleh....Orang KL lain nak COD kene tunggu saya abes pantang dulu hehehehehe

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies