Skip to main content

Magic Touch by Master Cery



Alhamdulillah....

Dapat jugak bersua dengan Kak Cery..yeay (macam nak buat lompat bintang) haha

Bile Mak Shaklee saya kata Kak Cery nak buat kelas, terus zasss whatsapp hubby boleh tak postpone lagi seminggu....hahaha dah berapa kali postpone dah nak balik Penang....mula2 sebab National Conference Shaklee, ni sebab kelas Magic Touch Kak Cery......oh I lebiu so strong la hubby :D

Sabtu sangat pack...pagi tu pergi kenduri Aqiqah anak cousin...and hantar parents balik rumah balik...okeh pukul 1pm...sempat la ni sampai kol 2pm....tapi oh lupa...saya tak familiar and lupa camne nak gi Seri Kembangan sebenarnye hehehe....salah jalan sebab ikut gps....so meredah la jam dan traffic light yang banyak tu...hoh stress sebab I tak suka nak lambat2 ni...punctual freak hahaha....bile tak on time, mula rasa gelabah and serba tak kena.....tapi bila dah anak dua ni...timing selalu lari lah...dah siap2 nak keluar, anak ini berak...siap...anak itu pulak berak....haih sabo aje la

sampai kol 230...oh nasib tak start lagi...tp tetap rasa tak syok...tapi bila kelas mula aje....and pulak tu saya jadi 1st presenter....nak tercabut pulak kepala lutut ku hahahaha

Alhamdulillah...kak Cery banyak facilitate, banyak bg input lagi apa yang nak kene add...seronok lah senang kata attend kelas hari tu...banyak sangat ilmu yg dapat and dapat menyerap aura Jutawan kak Cery hehehe

and berkat aura Jutawan itu...weekend baru ni saya dapat 4 orang anak Shaklee.....oh sungguh teruja... InshaAllah saya akan jadi leader yang sehebat Kak Cery....amin

pssst: Siapa nak tahu intipati lanjut tentang kelas Magic Touch Kak Cery? Jejomsss kita borak2 kat FB Jiha boleh...or nak sms/whatsapp Jiha at 0123807024

Ok...Sila jamu mata tgk gambar Magic Touch 15 June 2013 hari tu....Oh ya....Auni Nadra sgt behave hehehe...Aqeef Danial?...tak bawak hahahaha....atuk nak main ngan dia sebab esoknye nak balik Penang dah, so nak main ngan cucu puas2.... kalau bawak Aqeef Danial...mesti die yang paling havoc hari tu hahaha
1st time jumpa Kak Cery...tgk la sengihan saya yang lebar itu hahaha..Auni Nadra masa ni dah nak susu dah hahah

with Mak Shaklee saya ;)

Mak dan adik beradik RMC

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…