Sembelit dan Ostematrix Shaklee

June 20, 2013

Siapa sedang berpantang sekarang? Ataupun yang menunggu hari aje untuk bersalin?

Takut tak kene sembelit?

Huhu saya takut dan serik, sebab masa pantang kan Aqeef Danial saya kene sembelit yang teruk.
Padahal saya sudah jaga pemakanan, makan sayur banyak, sunkist, minum air macam unta hehehe sebab saya breastfeed kan so haus sangat..

Saya sembelit masuk minggu ke 3 berpantang, agak pelik sebab sama aje benda yang saya makan.. cuma takde rasa nak membuang, 3 hari tak membuang, lepas tu hari ke 4 tu sakit perut rasa nak membuang...tapi mcm BATU!!!.Seksa nya hanya Allah yang tahu, macammana saya menangis dalam toilet, rasa macam lagi dasyat dari sakit contraction

Ubat? Enema saya ambil, Lactul Solution saya ambil tapi dah terlewat sebab dah mcm BATU kan...so kene korek keluar..oh sgt gross kan..tapi doctor kata itu je pilihan yang ada...sampai luka2 bon bon saya...sampai tiap kali sebelum membuang tu, sapu ubat sapu kebas dulu pada bon bon supaya tak rasa sakit sangat huhuhu



Bila mengandung Auni Nadra, saya ambil Set Mengandung...ada Ostematrix....wah lawas betol ni...setiap pagi pasti zassss ke toilet...rasa kosong semua hehehe

And Alhamdulillah, masa pantang Auni Nadra..semuanya smooth..tiada lagi pengalaman sembelit yang horror sampai rasa takmo beranak lagi tu hehehe

Last Saturday, ada customer whatsapp saya tanya pasal nak ambil apa for Sembelit...sebab dah 2 bulan lepas bersalin dia masih sembelit and ada luka...So saya suggest Ostematrix untuk lawas dan Zinc Complex untuk luka

Dan ini feedback dari customer lepas 4 hari makan Ostematrix dan Zinc Complex


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies