Skip to main content

Soping baju raya anak...

Ayoyo sebenarnye memang tak plan langsung...lagipon raya lambat lagi kan...

Tapi sian kat Aqeef Danial sebenarnye , baju dia yang elok2 banyak dah takde...or dah kecik heheheh
Plus nampak sapa tah post kat FB kata Cotton On Kids tgh Sale....tp baju Aqeef tak beli kat situ pon.. grab baju Auni dua helai kat Cotton On Kids...RM30

And sementara tunggu Aqeef main car, motor, aeroplane lah...tersinggah pulak kat Poney kat sebelah tu aje...sebenarnye jarang sangat masuk Poney ni...ni baru 2nd time la ni kot...Oh my, baju Girl are so adorable....harga pon 'adorable' gak ekekekeke...ibu pon takde blouse mahal segitu anak oiii

dapat 3 helai t-shirt untuk Aqeef Danial...and 2 helai utk Auni Nadra...Total Damage kat Poney RM280...agagaga 5 helai sampai RM280... so dpt la membership Poney sebab beli above RM250...start hari ni ada Membercard SALE....dah usya dah ada cute stylo Romper and Dress, konon nak guna membercard la kan....

Sekali Menteri Kewangan yang baru (since Menteri Kewangan dulu (saya lah tu) ni dah benti keje haha)...

'okeh kat Poney dah ye...lepas ni kita soping baju anak kat Little Clothes aje ye '(kedai online and kebetulan kedai die dkt sgt dengan rumah kiterang ahhaha)

Oh hampa nak grab Romper and Dress utk Auni Nadra hahahaha
Tak puas hati lagi tu...balik terus terjah FB LittleClothes to compare the price....

'Ha yang...tgk...dress dia pon Rm50 ++ gak ni'

(Muka Menteri Kewangan macam tak percaya hahaha)

I love to shop at LittleClothes ni on Sleepwear and Daywear...kalau time Sale tu memang gila murah...plus material die pon not bad...plus dekat ngan rumah boleh rasa2 material die camne kan hehehe.... sebab penah experienced beli baju anak online, kedai lain lah...kain nye tak best

Okeh...kene cari duit banyak2 lagi ni ...utk soping baju ibu pulak

Alhamdulillah, bulan ni nampak gayanye 4 figures Income Shaklee lagi InshaAllah.....nak 5 figures income pulak...chaiyokkkkkk


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…