Skip to main content

Toilet Train Aqeef Danial???



Oh hari tu blogwalking...tgk ramai mommies dah mula toilet train toddlers memasing....oh Jiha je ke yang terlambat sangat ni...Aqeef dah 2 tahun 11 bulan ni...nak 3 tahun dah...

Ni alasan yang agak valid hahaha
1) Untuk setahun yang lepas ni...penat sgt keje rasanye so tak sempat hahaha
2) Ibu preggy so tak larat kalau ada stink bomb di celah2 langsir ka or di atas karpet bulu..oh seksa nak cuci nanti
3) Ibu MALAS ....teettttt

Haha...tp since planning utk hantar Aqeef to school next year...I need to do something ni....and while browsing the FB, ternampak 1 seller jual ini
Eh warna die mcm Pororo  pulak hahahaha,..... price RM40, postage RM17.50.... okeh heh?...cantik pulak tu kan.... agaknye Aqeef Danial teruja tak mau membuang kalau ada ini hahahahahah

Sekarang ni kan masih kat KL since pantang hari tu...masih belom mula toilet train lagi...sebab rumah nenek besar so susah hahahaha

Kat Penang, apartment ku within reach aje...so rasanye senang nak control mana Aqeef nak berak, mana ibu nak masak, mana ibu nak blogging,mana nak FB, nak susu Auni....InshaAllah semoga dipermudahkanNya

Excited pulak hahahaha


Comments

  1. boleh ibu...heee...selalu nak poo budak2 ni akan beritau..kalo pee yg selalu terlepas.what i did dulu masa abg safwan alif...i tanye die setiap 5mins..then naik 10mins..then naik 15mins..awal2 die pon tatau or tak sedar yg die tu nak pee ke tak..so mang selalulaa bwk p toilet.walopun tak pee..lama2 dia pham..kena selalu ingtkan die.and tuk i mama yg mim alif lam sin ni...i belikan training pants..hehe..kalo terkucil pon takde la hambur kt lantai kapet sofa what so ever..hee tp die stil tak selesa kerana basah..training pants tak menyerap cam pampers.. :) best of luck ibu!!!

    ReplyDelete
  2. mula mula memang susah sikit..dan mesti ade kes terlepas jugal tapi lepas seminggu insyaALLAH dah pandai masuk toilet sendiri....

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…