Toilet Train Aqeef Danial???

June 11, 2013



Oh hari tu blogwalking...tgk ramai mommies dah mula toilet train toddlers memasing....oh Jiha je ke yang terlambat sangat ni...Aqeef dah 2 tahun 11 bulan ni...nak 3 tahun dah...

Ni alasan yang agak valid hahaha
1) Untuk setahun yang lepas ni...penat sgt keje rasanye so tak sempat hahaha
2) Ibu preggy so tak larat kalau ada stink bomb di celah2 langsir ka or di atas karpet bulu..oh seksa nak cuci nanti
3) Ibu MALAS ....teettttt

Haha...tp since planning utk hantar Aqeef to school next year...I need to do something ni....and while browsing the FB, ternampak 1 seller jual ini
Eh warna die mcm Pororo  pulak hahahaha,..... price RM40, postage RM17.50.... okeh heh?...cantik pulak tu kan.... agaknye Aqeef Danial teruja tak mau membuang kalau ada ini hahahahahah

Sekarang ni kan masih kat KL since pantang hari tu...masih belom mula toilet train lagi...sebab rumah nenek besar so susah hahahaha

Kat Penang, apartment ku within reach aje...so rasanye senang nak control mana Aqeef nak berak, mana ibu nak masak, mana ibu nak blogging,mana nak FB, nak susu Auni....InshaAllah semoga dipermudahkanNya

Excited pulak hahahaha


LAGI ARTIKEL MENARIK

2 comments

  1. boleh ibu...heee...selalu nak poo budak2 ni akan beritau..kalo pee yg selalu terlepas.what i did dulu masa abg safwan alif...i tanye die setiap 5mins..then naik 10mins..then naik 15mins..awal2 die pon tatau or tak sedar yg die tu nak pee ke tak..so mang selalulaa bwk p toilet.walopun tak pee..lama2 dia pham..kena selalu ingtkan die.and tuk i mama yg mim alif lam sin ni...i belikan training pants..hehe..kalo terkucil pon takde la hambur kt lantai kapet sofa what so ever..hee tp die stil tak selesa kerana basah..training pants tak menyerap cam pampers.. :) best of luck ibu!!!

    ReplyDelete
  2. mula mula memang susah sikit..dan mesti ade kes terlepas jugal tapi lepas seminggu insyaALLAH dah pandai masuk toilet sendiri....

    ReplyDelete

Thanks Lovelies