WAHM : Bisnes Shaklee pilihan saya ;)

June 04, 2013

Alhamdulillah naik rank hasil dari MAY yang menawan...MAY birthday Jiha so sangat teruja sebab dapat naik rank hasil dari bulan MAY.... I am now a SUPERVISOR...after 2.5mths starts to get serious dalam bisnes Shaklee ni


Seronok dan mudah bisnes Shaklee ni sebenarnye.... Hari ni nak cerita pengalaman Jiha menjadi ahli dan bisnes Shaklee ni

Jiha join Shaklee last year, I think around October 2012 kot eh (hhehehe lupa lah)...
Join Shaklee sebab nak dapatkan harga ahli sebab masa tu pregnant and for my second pregnancy ni nak consistent makan supplements.

Bila join tu tgk ramai juga Blogger Mama yang join Shaklee ni....hmmm ok biarkan aje la

Memang tak terfikir langsung eh nak buat bisnes ni, lepas tu tgk ramai Blogger Mama, ex-colleague and my Facebook Friend list pon tgk ramai yang jd SID Shaklee ni...

' mcm dah ramai sgt dah ni jual Shaklee, siapa nak beli kat aku nanti'

So biarkan lagi...

Nak jadi cerita pulak....i hate my job hahahahaha...BIGGEST reason is because takde masa dengan anak...sian Aqeef Danial..hantar die ke Taska die tido, ambik die dari Taska pon die tido...weekend keje lagi....

Sampai bila org tanya kat Aqeef....

'Siapa yang jaga Aqeef, wash berak Aqeef?'

Jawapannya

'AYAH!!!!'

Huhu tak ke sedih hati seorang ibu.... plus with the new baby coming out soon (masa tu lah)...risau sgt dgn kerja sebegitu, Jiha tak dapat exclusive breastfeed her 2 tahun lengkap....less direct feed time for sure,...

Takut sangat huhuhu....Abang Aqeef Alhamdulillah 2 tahun lengkap...so I want to give the same to adik jugak lah kan

Dan dengan Inspirasi dari group2 dalam bisnes Shaklee...talked to hubby and cakap nak quit...tgk masa Maternity Leave nanti boleh jadi tak bisnes Shaklee ni

My PUSH FACTOR is to resign during my maternity leave demi anak2

Alhamdulillah, ADA orang nak beli dengan kita..punyalah berjuta org kat Malaysia ni ...takkan takde yg nk beli ngan kita ye dak?

Percaya REZEKI ALLAH

ok ok...dah jd WAHM ni kene pandai2 bahagi masa...Auni Nadra & Aqeef Danial dh mtk2 attention dah tu hehe

Siapa yang nak bisnes Shaklee ni? Jiha boleh bantu anda..

sms/whatsapp JIHA ye kite borak2
0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies