Skip to main content

WAHM : Bisnes Shaklee pilihan saya ;)

Alhamdulillah naik rank hasil dari MAY yang menawan...MAY birthday Jiha so sangat teruja sebab dapat naik rank hasil dari bulan MAY.... I am now a SUPERVISOR...after 2.5mths starts to get serious dalam bisnes Shaklee ni

Seronok dan mudah bisnes Shaklee ni sebenarnye.... Hari ni nak cerita pengalaman Jiha menjadi ahli dan bisnes Shaklee ni

Jiha join Shaklee last year, I think around October 2012 kot eh (hhehehe lupa lah)...
Join Shaklee sebab nak dapatkan harga ahli sebab masa tu pregnant and for my second pregnancy ni nak consistent makan supplements.

Bila join tu tgk ramai juga Blogger Mama yang join Shaklee ni....hmmm ok biarkan aje la

Memang tak terfikir langsung eh nak buat bisnes ni, lepas tu tgk ramai Blogger Mama, ex-colleague and my Facebook Friend list pon tgk ramai yang jd SID Shaklee ni...

' mcm dah ramai sgt dah ni jual Shaklee, siapa nak beli kat aku nanti'

So biarkan lagi...

Nak jadi cerita pulak....i hate my job hahahahaha...BIGGEST reason is because takde masa dengan anak...sian Aqeef Danial..hantar die ke Taska die tido, ambik die dari Taska pon die tido...weekend keje lagi....

Sampai bila org tanya kat Aqeef....

'Siapa yang jaga Aqeef, wash berak Aqeef?'

Jawapannya

'AYAH!!!!'

Huhu tak ke sedih hati seorang ibu.... plus with the new baby coming out soon (masa tu lah)...risau sgt dgn kerja sebegitu, Jiha tak dapat exclusive breastfeed her 2 tahun lengkap....less direct feed time for sure,...

Takut sangat huhuhu....Abang Aqeef Alhamdulillah 2 tahun lengkap...so I want to give the same to adik jugak lah kan

Dan dengan Inspirasi dari group2 dalam bisnes Shaklee...talked to hubby and cakap nak quit...tgk masa Maternity Leave nanti boleh jadi tak bisnes Shaklee ni

My PUSH FACTOR is to resign during my maternity leave demi anak2

Alhamdulillah, ADA orang nak beli dengan kita..punyalah berjuta org kat Malaysia ni ...takkan takde yg nk beli ngan kita ye dak?

Percaya REZEKI ALLAH

ok ok...dah jd WAHM ni kene pandai2 bahagi masa...Auni Nadra & Aqeef Danial dh mtk2 attention dah tu hehe

Siapa yang nak bisnes Shaklee ni? Jiha boleh bantu anda..

sms/whatsapp JIHA ye kite borak2
0123807024

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…