Riang Ria Di Hari Raya !!!

August 15, 2013

Alhamdulillah ber 4 raya kali ini.....seronok betul ibu dapat gaya2 kan Auni Nadra hehehe

Raya kali ini di rumah mertua lagi hehehe...saje je sebab tahun ni kaklong balik dari Saudi, tapi both kaklong and kakngah raya rumah mertua dulu...so pakat2 la raya kedua baru balik rumah abah mama...seronok betul  sebab semua orang ada berkumpul sekali

Lama cuti...gerak dari Penang, Khamis malam (seminggu sebelum raya)....plan kononnye kol 5 dah gerak dr Island hahaha...tp macam2 hal hari tu....gi COD barang sana sini, lepas tu husband kata bridge at that time tgh jam...sian lah anak2 dua orang tu dalam jam lama2....so bekal yg dah siap2 masak kononnye nak berbuka on the road, unpacked la semula...utk berbuka di rumah (hahaha konon rajin siap masak utk berbuka atas jalan? nak menghabiskan lauk dalam peti ais je sebenarnye, cuti lama lah katakan)

Lepas bridge, gi COD sana sini lagi...penat gila....hubby pon penat...so dua kali stop kat rnr utk tido....akhirnye sampai KL kol 5am eh....just in time for sahur....Jumaat and Sabtu di KL, COD sana sini...Alhamdulillah dapat lah duit lebih sikit nak beraya ;)

Tghhari sampai di Segamat, berpuasa dulu kat sana.. saya sgt respek sama hubby sebab boleh tebalkan muka pergi jual Baju Kurung Baby dkt2 dgn bazaar...tp bila crew bazaar kata takleh meniaga dah sebab tak adil kat org yg sewa tapak, so ok lah...terus stop....hehehe kalau tak mesti licin baju2 tu...ok next year sewa tapak bazaar satu hahahaha

Isnin gerak ke Penggeli pulak....sampai la raya kedua petang...bergerak balik ke Segamat....hahaha panjang lak bebelan nye....nah tgk gambar aje lah

Raya pertama di Felda Penggeli Timur...haih Aqeef susah betul nak bergambar elok2....

 Pose comel dari anak bujang saya hehehe

Sedondon katanye ekekeke....baru perasan tahun ni semua baju purple

Raya kedua....purple lagi heheheh

Blogger....1st time jumpa Hany ni hehehe...seronok beraya rumah Hany, dijamu dengan Laksam dan Cendol lagi uolll....Thanks for having us Hany
Ni Raya ke3...terkocoh2 nak amek gambar family ni sebab rumah non stop orang dtg....hahha ni pon sikit gambar compared to tahun2 sebelum nye...

Semua ada....atuk nenek with 8 anak menantu dan 9 orang cucu

 Jeng jeng,,,,after 4 years of friendship di Blog dan FB....baru lah dpt jumpa Fashya
Dah few raya dah pakat nak beraya kan....tp asek la tak berkesempatan ....next year Jiha beraya umah Fashya lak eh hehhe

 Sementara ibu dierang solat, sesi amek gambar dgn anak2 Ub ni...hahaha Anas melarikan diri dengan menggulingkan diri,....Auni Nadra dah tidur masa ni

 Husna dah geng dengan acik Jiha hehehe

;)


Akhir kata....Selamat Hari Raya dari kami ;)

Hahaha....ni dah penat sangat dah ni...hubby ku layankan aje bininye ni

LAGI ARTIKEL MENARIK

7 comments

  1. hahha...comel sangat pic akhir tu... thanks jiha for having us time2 maghrib tu kan... next year insyaAllah jumpa lagi. :)

    ReplyDelete
  2. Hany dah nampak pewot! :D

    Selamat Hari Raya Jiha

    ReplyDelete
  3. hahahaha selamat hari raya jiha.. jangan serik jumpa tau.. kita jumpa lgi time family day eh.. eh ... eh.... hahaha

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya jiha....comel sangat picture yang last tue hehehhee...

    ReplyDelete
  5. ok macam tak percaya jiha buat muka cam tu hahaha..

    ReplyDelete
  6. salam aidilfitri jugak utk jiha n co..

    cantik... kaler pepel lg

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya Aidilfitri Jiha...aah memeng comel pic.yg last tu.Jgn marah ye JIHA...;)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies