Skip to main content

Riang Ria Di Hari Raya !!!

Alhamdulillah ber 4 raya kali ini.....seronok betul ibu dapat gaya2 kan Auni Nadra hehehe

Raya kali ini di rumah mertua lagi hehehe...saje je sebab tahun ni kaklong balik dari Saudi, tapi both kaklong and kakngah raya rumah mertua dulu...so pakat2 la raya kedua baru balik rumah abah mama...seronok betul  sebab semua orang ada berkumpul sekali

Lama cuti...gerak dari Penang, Khamis malam (seminggu sebelum raya)....plan kononnye kol 5 dah gerak dr Island hahaha...tp macam2 hal hari tu....gi COD barang sana sini, lepas tu husband kata bridge at that time tgh jam...sian lah anak2 dua orang tu dalam jam lama2....so bekal yg dah siap2 masak kononnye nak berbuka on the road, unpacked la semula...utk berbuka di rumah (hahaha konon rajin siap masak utk berbuka atas jalan? nak menghabiskan lauk dalam peti ais je sebenarnye, cuti lama lah katakan)

Lepas bridge, gi COD sana sini lagi...penat gila....hubby pon penat...so dua kali stop kat rnr utk tido....akhirnye sampai KL kol 5am eh....just in time for sahur....Jumaat and Sabtu di KL, COD sana sini...Alhamdulillah dapat lah duit lebih sikit nak beraya ;)

Tghhari sampai di Segamat, berpuasa dulu kat sana.. saya sgt respek sama hubby sebab boleh tebalkan muka pergi jual Baju Kurung Baby dkt2 dgn bazaar...tp bila crew bazaar kata takleh meniaga dah sebab tak adil kat org yg sewa tapak, so ok lah...terus stop....hehehe kalau tak mesti licin baju2 tu...ok next year sewa tapak bazaar satu hahahaha

Isnin gerak ke Penggeli pulak....sampai la raya kedua petang...bergerak balik ke Segamat....hahaha panjang lak bebelan nye....nah tgk gambar aje lah

Raya pertama di Felda Penggeli Timur...haih Aqeef susah betul nak bergambar elok2....

 Pose comel dari anak bujang saya hehehe

Sedondon katanye ekekeke....baru perasan tahun ni semua baju purple

Raya kedua....purple lagi heheheh

Blogger....1st time jumpa Hany ni hehehe...seronok beraya rumah Hany, dijamu dengan Laksam dan Cendol lagi uolll....Thanks for having us Hany
Ni Raya ke3...terkocoh2 nak amek gambar family ni sebab rumah non stop orang dtg....hahha ni pon sikit gambar compared to tahun2 sebelum nye...

Semua ada....atuk nenek with 8 anak menantu dan 9 orang cucu

 Jeng jeng,,,,after 4 years of friendship di Blog dan FB....baru lah dpt jumpa Fashya
Dah few raya dah pakat nak beraya kan....tp asek la tak berkesempatan ....next year Jiha beraya umah Fashya lak eh hehhe

 Sementara ibu dierang solat, sesi amek gambar dgn anak2 Ub ni...hahaha Anas melarikan diri dengan menggulingkan diri,....Auni Nadra dah tidur masa ni

 Husna dah geng dengan acik Jiha hehehe

;)


Akhir kata....Selamat Hari Raya dari kami ;)

Hahaha....ni dah penat sangat dah ni...hubby ku layankan aje bininye ni

Comments

  1. hahha...comel sangat pic akhir tu... thanks jiha for having us time2 maghrib tu kan... next year insyaAllah jumpa lagi. :)

    ReplyDelete
  2. Hany dah nampak pewot! :D

    Selamat Hari Raya Jiha

    ReplyDelete
  3. hahahaha selamat hari raya jiha.. jangan serik jumpa tau.. kita jumpa lgi time family day eh.. eh ... eh.... hahaha

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya jiha....comel sangat picture yang last tue hehehhee...

    ReplyDelete
  5. ok macam tak percaya jiha buat muka cam tu hahaha..

    ReplyDelete
  6. salam aidilfitri jugak utk jiha n co..

    cantik... kaler pepel lg

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari Raya Aidilfitri Jiha...aah memeng comel pic.yg last tu.Jgn marah ye JIHA...;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…