Testimoni Vivix Shaklee : SLE - Systemic Lupus Erythematosus

September 03, 2013

Bismillahhirahmannirrahim

Systemic Lupus Erythematosus, SLE....hmmm sekarang ni ramai dah dapat pendedahan mengenai penyakit ni kan... Jiha 1st time dengar masa tahun 2008... kenalan kat UiTM Shah Alam dulu meninggal dunia sebab SLE... Arwah sempat tamatkan Bachelor Degree (H) in Electrical Engineering tapi tak berkesempatan nak konvo bersama2. Last Jiha jumpa dia, kat klinik UiTM. Arwah kata kulit dia gatal2, memang nampak kulit die menggelupas teruk masa tu..masa tu kami dua ingat masalah kulit biasa sahaja....Tapi lepas grad, dapat berita yang Arwah meninggal disebabkan SLE, terkejut sangat rasanya....terus google apa itu SLE ;(

Semoga Arwah Kasmawaty tenang di sana...Jom sedekahkan Al-Fatihah untuk arwah

Hari ini terpanggil nak share Testimoni pesakit SLE yang mengamalkan Vivix Shaklee... kalau ada jalan ikhtiar untuk mengubati sakit, apa salah nya mencuba...Jangan pernah berputus asa... Diri kita ini pon amanat dari Allah yang kita perlu jaga sebaiknya..

Okey, mari baca kisah Puan Iffa..saya copy dari blog beliau



'Hari ini Iffa ingin bercerita tentang satu potion ajaib dari SHAKLEE yang telah Iffa amalkan selama hampir 5 bulan untuk merawat/mengubati masalah SLE/MCTD/RAatau lebih mudah Iffa katakan, sakit autoimmune yang masih menjadi misteri puncanya.. Tentu ramai yang telah tahu tentang masalah kesihatan Iffa ini..mungkin ramai juga yang tidak mengetahuinya kerana jika anda bertemu Iffa secara face to face, pasti anda semua tidak akan percaya, tubuh yang comel dan ceria ini menanggung derita sakit yang tiada penawarnya(itu kata doktor sains).Sedikit latar belakang tentang Iffa dan sakit iffa:
  • Sejak zaman kanak-kanak selalu mengalami sakit dada, muka n kulit pucat - anemia
  • 1998 - Warded kerana alahan kepada ubat tahan muntah setelah demam yang tak kebah2
  • 1998 - 2002 : Sepanjang sesi persekolahan di asrama, selalu sakit, anemic yang berpanjangan tetapi masih aktif bersukan, beraktiviti di sekolah.. Collapse in 2000 ketika saat hampir menduduki PMR, mengalami gangguan memory dan focus (Even soalan math yang mudah pun tidak boleh nk buat - sampai Iffa nangis2 dengan En Khalid minta kelas extra - Terima Kasih Cikgu..Jasamu tidakkan kulupakan..)
  • 2003 - 2007 : Mula mengalami radang sendi, demam panas tiba-tiba and mmg tidak mampu utk bangun n ke kuliah. Disahkan mengidap RA.. menjalani pelbagai rawatan utk RA - modern, homeo, alternatif, syifaa dll... tetapi usaha tidak berjaya...
  • Oct 2006 : Collapse sekali lagi, Liver damaged, nerve attack, severe bleeding on skin internal and external due to steven johnson sindrom.. Was critical and warded for 10 days at PUTRA, Malacca.. (According to Doctor, peluang hidup sangat tipis - berserah & tawakal pada Allah..) Alhamdulillah Allah masih berikan Iffa peluang untuk hidup.. berbakti dan berkongsi tentang cara hidup sihat bersama anda semua hingga hari ini.
Ok, cukup setakat itu ttg sakit iffa.. if nak cerita detail, Iffa boleh terbitkan buku ..(^__^). Ramai yang tidak tahu tentang sakit autoimmune, bagi mereka yang mempunyai ahli keluarga yang mengalaminya barulah ada kesedaran untuk mengetahui ttg sakit ini wujud.. Alhamdulillah di Malaysia, Persatuan SLE Malaysia (PSLEM) sudah mula giat memberikan kesedaran ttg sakit ini.
Baiklah, jika anda semua ingin tahu.. rawatan yang ada untuk pesakit SLE ini ialah dengan pengambilan steroid.. tinggi atau rendah dosenya bergantung kepada activity cell yang menyerang pesakit.. terdapat juga ubat tambahan yang diberikan .. spt plaquenil utk MCTD dll..(hampir lupa sbb sudah hampir setahun Iffa x ambil ubat-ubat ini - jangan marah ye doctor, ubat-ubat itu terlalu byk kesan sampingan, i'd like to stay healthy but with natural ways).
Alhamdulillah, setelah mencari-cari supplement yang boleh membantu Iffa kekal cergas, tidak demam berpanjangan dan dijauhi dari jangkitan penyakit (orang SLE ni senang dpt infection tau)..dan yang penting, Iffa mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat2 duri.. Iffa bertemu Shaklee.. mula-mula makan untuk tambah susu, tapi tergerak hati untuk cuba VIVIX, potion ajaib..kuasa Allah SWT..'
__________________________________________

Alhamdulillah, syukur Allah bagi kesempatan merasa sihat.... 
Ini sedikit keterangan mengenai VIVIX SHAKLEE


LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies