Skip to main content

Jom HEBOH...eh bukan...JOM HEBAT KL hehehe

Hah... walaupun buat bisnes ONLINE, tapi sekali sekala attend kelas, sesi OFFLINE sangat BEST.
Dikelilingi oleh orang2 yang berjaya dan positiff...Sangat mengujakan tau and tiupan semangat tu buat lagi berkobar2...

First time attend sesi dengan Mommy Lyna...sebelum ni thru Webinar je.... masa Webinar pon seronok, dengar penerangan dia, kata2 semangat dia, ni dapat jumpa live lagi lah kan hehehehe

with Master Lyna Noh @ Mommy Lyna @ Kakak Cantik 

dari kiri : Ana Lyana, mak Ainul saya hehe and Areessa, super Nanny Lyna hehe, myself and Auni Nadra

dengan adik beradik RMC...Ana Lyana

Si baju hijau Master Lyna Noh...sempoi duduk bersila aje...nak bagi anak cucu cicit duduk atas kerusi

Photo: Teruja teruja teruja

#SLC #makAinulHebat
hikhik ni EMAS mak Ainul yang punya

Photo: 1 dirham , 2 dirham, 3 dirham

Hehehe mcm Ali Baba Bujang Lapuk pulak hehhee

Okeh saya jakun tgk Dirham, bukan Irham hehehehe (LYMA, eh? Hahahhaah)
Ini DIRHAM saya yang punya...InshaAllah jom jadi Master Coordinator

Ehem Ehem hehehee

Seharian di Empire semalam, sesi pagi di Empire Hotel, petang pulak hanya untuk leader, di Training Room HQ. Bawak Auni Nadra hehhe, nasib baik dia ok, nanges sikit2 aje la. Drive pergi balik pon Alhamdulillah smooth je, tido je dia. 

Love my kids, love my husband, love my family. Semoga kita semua akan berjaya di dunia dan akhirat.

Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…