Kereta kene pecah?????

November 05, 2013

Nasib kurang baik....tingkap kereta belah driver kena pecah

Adik pinjam kereta ke masjid...sebab dah lambat, dia tak park kat laman masjid tapi di kawasan luar masjid, dan balik lambat sebab semalam ada ceramah Maal Hijrah

Nasib baik Jiha ni jenis memang tak letak barang berharga dalam kereta, cuma ada Smart Tag aje dalam kereta, tapi itu pon tak diambilnya. Orang tu bukak tempat syiling aje (rasanya pon takde duit syiling pon hehehe)

Kalau ikut dari MO ni, (cewahhh macam pak polisi lak i) macam budak dadah aje yang nak kan duit aje. Kalau geng pecah kereta hardcore, mesti dia dah amek smart tag, radio or amek kereta angkut bawa lari sekali kan. And maybe orang yang sama pecah rumah jiran kami hari tu juga. Dia bukan nya masuk semua bilik, dia tak kacau orang lain dalam bilik lain. Cuma bilik belakang aje die geledah2..tatau la dapat hasil ke tak.

Tapi still, rasa tak selamat in this neighbourhood, dulu pon Jiha ada pernah cerita pasal kes Ragut Berparang kan...

Kene sentiasa beringat, ni nasib takde apa yang hilang and yang penting takde yang cedera. Ngeri kan kalau tengok video dr cctv yang ada orang dalam kereta pon, si Penjahat ni berani pecah kereta and ragut...Ya Allah, semoga kita semua dilindungi.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies