Skip to main content

Mari baca Review Hotel Msuite, JB

Hehehe baru nak review pasal Hotel Msuite, JB
Hotel ni dekat aje dengan Danga Bay.

3 Bedroom suite.

Rijal amek 3 bedroom suites. Price RM500++ per night. Cantik juga lah. Tapi masa tu banyak bilik lain tengah refurbish, so ada bising sikit. Tapi bila masuk bilik, takde dengar sangat pon, bile keluar ke hallway aje yang bising.

Breakfast

Sedap and banyak variety juga. Suami saya suka sebab ada yogurt hahahhaa ape aje. Dan dierang replenish food agak cepat la. Oh the pastry was so yummylicious tau. Hehehehe

Swimming Pool

Dari tingkap bilik, nampak lah satu swimming pool ni tau, alahai macam buruk aja. Sampai sabtu tu, ingat petang tu nak la kecebom2 kat pool, sekali hujan lebat sangat. So cancel hehhe. So pagi ahad tu, lepas breakfast. Pergi la ke pool. Ikut signboard dalam hotel nak ke arah pool. Hahahhaa nasib baik, bukan pool yang nampak semalam tu. Cool gila pool hotel ni, dah tak payah pergi waterpark hehhe. Atleast cool enough for Aqeef Danial. Dia excited habis tau. Siap ok pulak terjun sorang je. Takde nak melekat aje kat ayah macam masa kat Impiana, Ipoh hari tu.

Msuite Hotel berhantu???

Berhantu??? Hehehehhee my friend Durr, whatsapp semalam. MiL dia kata Hotel tu berhantu. Hehehehe tapi Alhamdulillah ler, takde nampak ape2 pon. Siap jalan berdua ngan Aqeef Danial pusing2 Hotel tu masa petang Sabtu yang hujan lebat. Oh ye, masa kat Msuite ni kat lobi nampak Ustazah Fatimah Azzahra, dia pon stay hotel ni. Masa kat Impiana hari tu, AC Mizal and family pon stay kat situ. Yus sengih2 nak bergambar ngan AC rupanye, tapi isteri die tak excited. Dia pulak tak gitau yang dia nak bergambar ngan retis. Hahaha melepas laki I

Berapa bintang??

Ok, saya bagi 3 bintang kelip-kelip untuk Hotel Msuite ni, for the food, room and pool. Service agak lambat sikit, mintak iron, babycot lambat sampainye. Oh ye, pagi nak breakfast tu, we have to wait for 30mins sebab pintu tak boleh nak kunci. Takkan nak biar kan pintu tak kunci kan. Maintenance datang after 30mins, oh hoiiii perut dah lapar and dah tak sabar nak ke swimming pool. Kiterang kejar masa sebab nak ke konvo ijal lak masa tu. And yes, sampai UTM, die dah selesai pon konvo hahahahha. Nasib lah mama abah ikut dari pagi hehehe. Sorry Rijal :)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…