Mari baca Review Hotel Msuite, JB

November 04, 2013

Hehehe baru nak review pasal Hotel Msuite, JB
Hotel ni dekat aje dengan Danga Bay.

3 Bedroom suite.

Rijal amek 3 bedroom suites. Price RM500++ per night. Cantik juga lah. Tapi masa tu banyak bilik lain tengah refurbish, so ada bising sikit. Tapi bila masuk bilik, takde dengar sangat pon, bile keluar ke hallway aje yang bising.

Breakfast

Sedap and banyak variety juga. Suami saya suka sebab ada yogurt hahahhaa ape aje. Dan dierang replenish food agak cepat la. Oh the pastry was so yummylicious tau. Hehehehe

Swimming Pool

Dari tingkap bilik, nampak lah satu swimming pool ni tau, alahai macam buruk aja. Sampai sabtu tu, ingat petang tu nak la kecebom2 kat pool, sekali hujan lebat sangat. So cancel hehhe. So pagi ahad tu, lepas breakfast. Pergi la ke pool. Ikut signboard dalam hotel nak ke arah pool. Hahahhaa nasib baik, bukan pool yang nampak semalam tu. Cool gila pool hotel ni, dah tak payah pergi waterpark hehhe. Atleast cool enough for Aqeef Danial. Dia excited habis tau. Siap ok pulak terjun sorang je. Takde nak melekat aje kat ayah macam masa kat Impiana, Ipoh hari tu.

Msuite Hotel berhantu???

Berhantu??? Hehehehhee my friend Durr, whatsapp semalam. MiL dia kata Hotel tu berhantu. Hehehehe tapi Alhamdulillah ler, takde nampak ape2 pon. Siap jalan berdua ngan Aqeef Danial pusing2 Hotel tu masa petang Sabtu yang hujan lebat. Oh ye, masa kat Msuite ni kat lobi nampak Ustazah Fatimah Azzahra, dia pon stay hotel ni. Masa kat Impiana hari tu, AC Mizal and family pon stay kat situ. Yus sengih2 nak bergambar ngan AC rupanye, tapi isteri die tak excited. Dia pulak tak gitau yang dia nak bergambar ngan retis. Hahaha melepas laki I

Berapa bintang??

Ok, saya bagi 3 bintang kelip-kelip untuk Hotel Msuite ni, for the food, room and pool. Service agak lambat sikit, mintak iron, babycot lambat sampainye. Oh ye, pagi nak breakfast tu, we have to wait for 30mins sebab pintu tak boleh nak kunci. Takkan nak biar kan pintu tak kunci kan. Maintenance datang after 30mins, oh hoiiii perut dah lapar and dah tak sabar nak ke swimming pool. Kiterang kejar masa sebab nak ke konvo ijal lak masa tu. And yes, sampai UTM, die dah selesai pon konvo hahahahha. Nasib lah mama abah ikut dari pagi hehehe. Sorry Rijal :)

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies