Skip to main content

Nasib baik ada Basic H si pencuci organik

Seperti biasa, lepas tinggalkan rumah sebulan lamanya, aktiviti wajib mesti lah menyapu dan mengemop kan. Hehehe lagi-lagi lah ada anak dara kenit tu yang kuat merayap ke sana sini. Wajib lah lantai sentiasa bersih dan selamat. Nasib baik ada Basic H, si pencuci organik ni. Sangat berbaloi sebab tahan lama pulak tu. Jimat duit poket tau hehehe.

Ok, meh Jiha cerita sikit mengenai Basic H ye

Basic H, cecair pencuci serbaguna

Basic H ialah cecair pencuci serbaguna, ianya boleh digunakan untuk mengemop lantai, cuci sinki, tingkap dan cermin, kotoran-kotoran degil macam gris

♡ Kepekatan yang tinggi dimana 16oz membuat sehingga 48gelen pencuci yang berkuasa apabila di campurkan dengan air.
♡ Menghilangkan kotoran, gris dan mana-mana permukaan yang boleh dicuci.
♡ Dengan Basic H, tidak perlu bilas, tiada sisa residue serta formula bebas coretan.
♡ Yang penting, ianya TANPA TOKSIK
♡ Asli
♡ Surfaktan biodegradasi

Info penting

Tahukah anda kebanyakkan bahan pencuci serbaguna mengandungi toksin yang boleh meresap ke dalam badan melalui kulit atau sistem pernafasan. Bahan pelarut sintetik boleh mengganggu keseimbangan hormon.
Bahan pelarut organik seperti seperti butyl cellosolve merupakan sejenis neurotoksin dan bahsn yang merengsakan hidung. Morfolin merupakan bahan toksin yang boleh merosakkan hati dan ginjal.
Ammonia yang terkandung dalam bahan pencuci kaca merupakan sejenis bahan racun yang merengsakan kulit, mata dan sistem pernafasan.

Pekatan pencuci Super Organik Basic H tidak mengandungi bahan-bahan di atas mahupun bahan-bahan berbahaya yang lain.

Perbezaan Shaklee

Selamat

♡ Tidak bertoksik
♡ Tanpa gas beracun
♡ Tanpa bahan kimia berbahaya
♡ Lembut pada tangan
♡ pH seimbang
♡ Tanpa klorin

Berkesan

♡ Berkesan untuk menanggalkan kotoran minyak
♡ Kepekatan berganda - 16oz boleh dicairkan dengan 48 gelen air

Mesra Alam

♡ Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jahung dan kelapa.
♡ Biorosot
♡ Tanpa fosfat
♡ Bungkusan yang boleh kitar semula
♡ Tanpa bahan pewarna
♡ Selamat untuk sistem septik dan pembentungan.

Pada siapa yang berminat untuk dapatkan Basic H
boleh hubungi

Sms/whatsapp
Jiha 0123807024
Mari mengemop dengan Basic H

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…