Skip to main content

Peppermint Ginger Plus Shaklee untuk Ibu Hamil yang kerap loya

Ramai ibu hamil mengadu pada Jiha yang mereka kerap loya dan muntah-muntah. Itu memang normal pada awal-awal trimester tapi tetap tak tahan juga kan asek nak ke toilet. Alhamdulillah Shaklee ada supplement yang membantu mengurangkan loya-loya ni iaitu Peppermint Ginger Plus Shaklee


peppermint ginger shaklee
Peppermint Ginger Plus Shaklee

Apa itu Peppermint Ginger Plus Shaklee?


Ia merupakan supplement yang dihasilkan daripada kombinasi 4 herba yang sangat bagus untuk penghadaman. Peppermint Ginger Plus Shaklee ini juga dapat membantu mengurangkan risiko masalah penghadaman. 


Jom kita lihat pula apakah 4 herba yang terdapat dalam Peppermint Ginger Plus Shaklee dan khasiatnya :)

Herba #1 : Daun Pudina

peppermint shaklee

  1. Membantu dalam proses penghadaman
  2. Membantu mengurangkan loya ibu hamil atau morning sickness
  3. Untuk pesakit gastrik ianya membantu mengurangkan sakit gastrik, pedih hulu hati dan cirit-birit
  4. Membantu mengurangkan kesan sampingan daripada kemoterapi (pesakit kebiasaannya akan muntah dan hilang selera makan)
  5. Merangsang pengeluaran peluh agar badan lebih cerdas
  6. Membantu menajamkan pemikiran untuk lebih fokus


Herba #2 : Halia

ginger shaklee

  1. Merangsang rembesan enzim Salvia untuk mencernakan makanan
  2. Melegakan ketidakselesaan perut / sakit perut
  3. Mengurangkan senggugut
  4. Membantu mengurangkan loya ibu hamil atau morning sickness 


Herba #3 : Fennal (Pokok Adas)

pokok adas

  1. Membantu menghilang kembung perut
  2. Melegakan kesakitan perut
  3. Membantu mengurangkan masalah alergi pada saluran usus



Herba #4 Anise (Cekur Manis)

cekur manis

  1. Melegakan masalah pencernaan
  2. Mengurangkan senggugut
  3. Merangsang rembesan jus gastrik untuk pencernaan
  4. Bagus untuk peredaran tenaga di dalam badan


Berita baik untuk Ibu Hamil bukan, InshaAllah dapat mengurangkan morning sickness tu

Nak dapatkan Peppermint Ginger Plus anda, boleh hubungi Jiha di

JIHA 0123807024

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…