Bisnes MLM tipu : Shaklee bagaimana?

February 08, 2014


Bila sebut MLM, ramai yang skeptical. Mungkin sebab banyak yang dah tertipu dek sesetengah company mahupun individu yang mengamalkan konsep MLM.

Disebabkan banyak kes bisnes MLM tipu beginilah ramai yang takut nak join bisnes yang berkonsepkan MLM.

Shaklee bagaimana?

Ok, baca betul-betul ye....kalau anda jumpa konsep lain selain yang saya nak terangkan ni, makna nya mereka tu menipu, mungkin nak dapatkan rank dengan cepat atau apa saya tak tahu. Jadi baca betul-betul tentang MLM Shaklee ni

Nak jadi ahli Shaklee?

Ada dua pilihan untuk menjadi ahli Shaklee.... Pilihan ye bukan Paksaan

1. Hanya RM65 (RM10 postage WM, RM20 postage EM) untuk seumur hidup.
Dan percayalah satu sen pon duit join member ni tak dapat pada upline. TIADA sponsoring incentive langsung. Itu kos untuk satu memberkit yang akan di pos kepada anda. Memberkit tu ada info, business manual dan beberapa flyers. 

2. Pembelian sebanyak 200uv ataupun dalam RM650 anda akan dapat FREE Membership. 
Ini disebabkan ada je orang yang memang nak beli stok sendiri seisi keluarga dengan nilai itu, so untung lah mereka sebab dapat Free Membership, malah dah layak dapat bonus dah ni.

Sekiranya ada yang mengajak anda join Shaklee dan menyuruh mengeluarkan modal RM10,000 agar anda dapat naik rank Supervisor dan terus dapat bonus 4 angka dalam RM2000 macam tu, terpulang pada anda. Tapi JANGAN lah nak melatah mengatakan yang Shaklee ni menipu, tekan duit downline, goda dengan pelbagai insentif yang sebenarnya bukan mudah nak dapat dengan sekelip mata tu tau. 

Usaha yang gigih baru melayakkan anda dapat semua tu. Remember this 

'Rome was not bulit in a day'


Alhamdulillah, upline saya pon tak pernah nak menekan-nekan saya untuk keluarkan modal sendiri sebab nak buat dan berjaya dalam bisnes Shaklee ni. InshaAllah saya pon takkan buat macam tu kat downline saya. Kami menekankan supaya percaya dengan rezeki Allah S.W.T. 100% modal dari customers. Ataupun hasil duit bonus yang kami dapat tu, buat peruntukan sedikit untuk beli stok. Supaya ada ready stock di rumah untuk customer yang nak cepat. Untuk customer yang nak COD cepat.

Ok harap entry saya ni dapat mengubah persepsi anda tentang MLM. MLM tak salah, it is a good networking concept. Yang salahnye orang yang mengendalikan bisnes mereka sendiri.

Ok sekiranya berminat nak ketahui lebih lanjut mengenai keahlian Shaklee dan berminat nak join team IRON MILLIONAIRES saya

Boleh hubungi saya

JIHA 0123807024 
I am more than happy to assist u ♥♥♥♥

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya







LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies