Skip to main content

Bisnes MLM tipu : Shaklee bagaimana?


Bila sebut MLM, ramai yang skeptical. Mungkin sebab banyak yang dah tertipu dek sesetengah company mahupun individu yang mengamalkan konsep MLM.

Disebabkan banyak kes bisnes MLM tipu beginilah ramai yang takut nak join bisnes yang berkonsepkan MLM.

Shaklee bagaimana?

Ok, baca betul-betul ye....kalau anda jumpa konsep lain selain yang saya nak terangkan ni, makna nya mereka tu menipu, mungkin nak dapatkan rank dengan cepat atau apa saya tak tahu. Jadi baca betul-betul tentang MLM Shaklee ni

Nak jadi ahli Shaklee?

Ada dua pilihan untuk menjadi ahli Shaklee.... Pilihan ye bukan Paksaan

1. Hanya RM65 (RM10 postage WM, RM20 postage EM) untuk seumur hidup.
Dan percayalah satu sen pon duit join member ni tak dapat pada upline. TIADA sponsoring incentive langsung. Itu kos untuk satu memberkit yang akan di pos kepada anda. Memberkit tu ada info, business manual dan beberapa flyers. 

2. Pembelian sebanyak 200uv ataupun dalam RM650 anda akan dapat FREE Membership. 
Ini disebabkan ada je orang yang memang nak beli stok sendiri seisi keluarga dengan nilai itu, so untung lah mereka sebab dapat Free Membership, malah dah layak dapat bonus dah ni.

Sekiranya ada yang mengajak anda join Shaklee dan menyuruh mengeluarkan modal RM10,000 agar anda dapat naik rank Supervisor dan terus dapat bonus 4 angka dalam RM2000 macam tu, terpulang pada anda. Tapi JANGAN lah nak melatah mengatakan yang Shaklee ni menipu, tekan duit downline, goda dengan pelbagai insentif yang sebenarnya bukan mudah nak dapat dengan sekelip mata tu tau. 

Usaha yang gigih baru melayakkan anda dapat semua tu. Remember this 

'Rome was not bulit in a day'


Alhamdulillah, upline saya pon tak pernah nak menekan-nekan saya untuk keluarkan modal sendiri sebab nak buat dan berjaya dalam bisnes Shaklee ni. InshaAllah saya pon takkan buat macam tu kat downline saya. Kami menekankan supaya percaya dengan rezeki Allah S.W.T. 100% modal dari customers. Ataupun hasil duit bonus yang kami dapat tu, buat peruntukan sedikit untuk beli stok. Supaya ada ready stock di rumah untuk customer yang nak cepat. Untuk customer yang nak COD cepat.

Ok harap entry saya ni dapat mengubah persepsi anda tentang MLM. MLM tak salah, it is a good networking concept. Yang salahnye orang yang mengendalikan bisnes mereka sendiri.

Ok sekiranya berminat nak ketahui lebih lanjut mengenai keahlian Shaklee dan berminat nak join team IRON MILLIONAIRES saya

Boleh hubungi saya

JIHA 0123807024 
I am more than happy to assist u ♥♥♥♥

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya







Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…