Potty Training Aqeef Danial

February 12, 2014

Oh ye...walaupun dah lama beli benda INI, tapi masih belum berjaya lagi potty train Aqeef Danial. 
Mungkin takde ilmu kot...

So been asking around, baca blog orang untuk tahu macammana nak potty train ni hehehe.

Semalam Day 1: 

Dialog yang kerap keluar

Ibu : Nak kencing tak?, Nak berak tak?
Aqeef : Taknak

Setiap masa lah bertanya, ada sekali tu tengah layan laptop tapi mulut bertanya juga lah kan...no answer...sekali toleh....nah sedang meneran... Ibu berlari to the rescue...bawa masuk toilet, tgk kat seluar die ada selepet je...so ok la...dia meneruskan urusan nya kat toilet lepas tu.

Then I enterd the room, pelik ni kenapa bau busuk ni..takkan Aqeef kentut kaw kaw....sekali mata ku terpandang kepada seketul benda warna hitam...oh mai...tercicir satu stink bomb rupanya...Ibu rasa nak pengsan dah

Pee pee so far okay...hingga lah ke petang, nak breastfeed adik nye....tengah tanya dia, 'Nak kencing tak?'

dia kata 'Tak'...toleh tgk dah banjir ok hahaha...

hari ini so far masih ok....doakan semoga berjaya ye

Ibu cakap kat Aqeef ' Next year nak masuk school kan, mana boleh pakai diapers, kena pergi toilet tau.

note to myself : Ibu sila bertabah hahahah

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. Nak ajar anak bercerai diapers ni kene byk sabarkan Jiha. anak Asiah xpnh terbuang air besar, air kecik pnh la...selamat mempotty training ye Jiha.
    Thanks Jiha ltak link blog Asiah kt bloglist Jiha...;)

    ReplyDelete

Thanks Lovelies