Skip to main content

Suka buat Shaklee dan segala cabaran akan diharungi

MasyaAllah semalam berpeluang sertai webinar oleh insan-insan hebat dalam Shaklee.

Yang paling terkesan dalam hati, dari kak Hasliana yang tinggal nun jauh di Doha. 
Gigih perjuangan dia.

Cabaran besar buat dia ialah, stok masuk dari Malaysia ke Doha stuck kat kastam. Banyak nya procedure nak dapatkan semua stok tu balik.

Time zone berbeza. Tidur beberapa jam sahaja sebab nak call Shaklee, nak call anak-anak Shaklee untuk remind uv masa nak closing. Sebelum ni takde online sistem yang boleh check uv anak-anak. Time zone berbeza nak update status kat Facebook untuk market Malaysia, pon kena korban waktu tidur.
Tapi semua berjaya diharunginya sebab, 

SEBAB SUKA SHAKLEE, JADI SEGALA KESUSAHAN AKAN DIHARUNGINYA

Rugi lah kita
Yang dekat dengan branch dan head office ni tapi tak segigih dia menguruskan stok

Rugi lah kita
Yang kini ada online sistem, tapi masih mengadu susah itu susah ini, masalah dgn kad debit sikit, meroyan setahun terus taknak buat Shaklee

Rugi lah kita
Kat Malaysia ni ada pelbagai courier service, tapi kalau rasa susah dan menyusahkan nak bungkus, nak isi borang, nak gi pos.. terus taknak buat Shaklee

Rugi lah kita
Yang dekat dengan upline je, tapi takde effort nak bertanya, upline tanye diam seribu bahasa... MALAS nak keluar rumah, weekend nak rehat santai di rumah TAKNAK HADIR KE MAJLIS ILMU

Rugi lah kita
Bila Shaklee buat bengkel nutrisi yang dekat je pon dengan rumah tapi taknak pergi


Kalau dia nun jauh di sana dengan cabaran sebesar tu boleh mampu di tahap dia sekarang...
Malu lah kita, kalau Supervisor pon belum lagi


It is never too late... yang penting START NOW AND DON'T STOP


Baiklah...siapa yang berminat nak jadi ahli, jangan segan2 hubungi Jiha ye

JIHA 0123807024 

I am more than happy to assist u ♥♥♥♥

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…