Suka buat Shaklee dan segala cabaran akan diharungi

February 03, 2014

MasyaAllah semalam berpeluang sertai webinar oleh insan-insan hebat dalam Shaklee.

Yang paling terkesan dalam hati, dari kak Hasliana yang tinggal nun jauh di Doha. 
Gigih perjuangan dia.

Cabaran besar buat dia ialah, stok masuk dari Malaysia ke Doha stuck kat kastam. Banyak nya procedure nak dapatkan semua stok tu balik.

Time zone berbeza. Tidur beberapa jam sahaja sebab nak call Shaklee, nak call anak-anak Shaklee untuk remind uv masa nak closing. Sebelum ni takde online sistem yang boleh check uv anak-anak. Time zone berbeza nak update status kat Facebook untuk market Malaysia, pon kena korban waktu tidur.
Tapi semua berjaya diharunginya sebab, 

SEBAB SUKA SHAKLEE, JADI SEGALA KESUSAHAN AKAN DIHARUNGINYA

Rugi lah kita
Yang dekat dengan branch dan head office ni tapi tak segigih dia menguruskan stok

Rugi lah kita
Yang kini ada online sistem, tapi masih mengadu susah itu susah ini, masalah dgn kad debit sikit, meroyan setahun terus taknak buat Shaklee

Rugi lah kita
Kat Malaysia ni ada pelbagai courier service, tapi kalau rasa susah dan menyusahkan nak bungkus, nak isi borang, nak gi pos.. terus taknak buat Shaklee

Rugi lah kita
Yang dekat dengan upline je, tapi takde effort nak bertanya, upline tanye diam seribu bahasa... MALAS nak keluar rumah, weekend nak rehat santai di rumah TAKNAK HADIR KE MAJLIS ILMU

Rugi lah kita
Bila Shaklee buat bengkel nutrisi yang dekat je pon dengan rumah tapi taknak pergi


Kalau dia nun jauh di sana dengan cabaran sebesar tu boleh mampu di tahap dia sekarang...
Malu lah kita, kalau Supervisor pon belum lagi


It is never too late... yang penting START NOW AND DON'T STOP


Baiklah...siapa yang berminat nak jadi ahli, jangan segan2 hubungi Jiha ye

JIHA 0123807024 

I am more than happy to assist u ♥♥♥♥

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies