Skip to main content

Tips kulit cantik berseri bila dah berumur 30an


Hari ni Kak Ton...eh Kak Ton pulak hehehe...

Hari ni Jiha nak share Tips untuk dapatkan kulit cantik berseri kepada anda yang dah mencecah umur 30an tu.

Rasain...dulu masa muda taknak jaga kan (saya lah tu hehehe), sebab boleh dikatakan takde masalah jerawat sangat kan, tapi bila cecah umur 30, kulit kering kat sekitar cheekbone, geram rasa nak kutil-kutil je tu tau. Dan bila google, rupanya kulit kering kat cheekbone tu nanti akan bertukar kepada JERAGAT....OH TIDAK!!!!!

So selain mengamalkan pengambilan Set Kulit Cantik Shaklee dengan konsisten iaitu bermula dengan ESP, diikuti dengan Vita E Complex. Now Jiha stop Vita E Complex, tapi teruskan ESP, Vivix, Collagen dan Vita C.

set kulit cantik
Beauty Tips for you


Ok selain supplement, adalah penting untuk kita minum air yang secukupnya sebab ia boleh rejuvenate our skin. Best kan kalau dapat kulit yang moist, tak kering kusam.

Dan lagi satu yang penting ialah, perlu untuk dapat tidur yang cukup dan berkualiti. This is quite tough for me sebab masih breastfeed Auni Nadra kan, but nasib baik Jiha amek Ostematrix, walaupun bangun untuk breastfeed, tapi masih dapat tidur dengan lena dan tak sakit badan. Alhamdulillah

Ok dua tips ni dulu ye....nanti Jiha lagi tips untuk korang ok

Ok if nak borak-borak pasal
#tips kulit cantik
#tips breastfeeding
#tips kawal selsema bayi tanpa ubat



Boleh whatsapp Jiha ok
0123807024

atau boleh refer link ini ya --> Cara Nak Hubungi Saya

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…