Skip to main content

Set Kesihatan Lelaki Shaklee yang paling HOT!!!!

Kesian orang lelaki lebih-lebih lagi ketua keluarga. 

Penat kan seharian bekerja. Kalau yang jenis kerja 8 pagi hingga 5 petang tu ok lah lagi kot. Tapi kalau macam suami saya....paling awal balik pukul 7 malam, kalau banyak sangat kerja, sampai pukul 3 pagi pun ada huhhuhu. Kesian sangat dan nampak penatnya. So sebab sayangkan suami, saya make sure dia makan supplement untuk cukupkan keperluan nutrien dia sehari-hari. 

Ok dalam banyak-banyak supplement Shaklee... ini antara yang paling HOT dalam Set Kesihatan Lelaki Shaklee ni. Ok ini dia

Antara supplement yang menjadi 'kegilaan' para lelaki 

 Vivix
 CoQHealth
 Vita E Complex
 Omega Guard
 Zinc Complex

set kesihatan lelaki shaklee

VIVIX

Vivix yang terkenal sebagai tonik anti-penuaan disebabkan fungsinya yang merawat dan memperbaiki sel dan lebih bagus mengelak dari mendapat penyakit yang tidak diingini. Sekiranya suami anda seorang PEROKOK, bayangkan betapa banyaknya sel dalam badan yang telah rosak, dan bayangkan warna PARU-PARU suami anda. Bukan sahaja membantu mengawal keinginan merokok, malah Vivix juga mempunyai reputasi yang baik bagi memperbaiki daya seksual lelaki dan juga wanita.

CoQHEALTH

Menyokong penghasilan tenaga bagi jantung

Menggalak dan melindungi arteri sihat terhadap pengoksidaan LDL
Meningkatkan peredaran darah
Membantu menambah dan mengekalkan paras CoQ10 di dalam darah

VITA E COMPLEX

Melindungi jantung kita dengan pengambilan 800IU sehari

Mempertingkatkan Kemampuan Reproduktif, sesuai untuk pasangan yang ingin kan zuriat. Dengan pengambilan 600 ke 800IU

Anti-penuaan, mengurangkan garis halus, parut, kulit kering, akne dan bintik penuaan, 400IU @ sebiji Vita E Complex

Anti oksidan yang kuat, bagus untuk membantu melawan kanser, mengukuhkan sistem imun, melambatkan pertumbuhan tumor, mengurangkan kerosakan akibat radikal bebas, memperbaiki masalah oksidasi, katarak dan masalah penglihatan,1200IU

Kelestarian Tenaga seksual 
Memperbaiki arthiritis
Menghalang keguguran


OMEGA GUARD

Asid lemak-omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang tak dapat dihasilkan oleh badan kita. Oleh itu, sumber Omega-3 adalah dari makanan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan

Mencegah penyakit saluran darah dan strok- DHA dan EPA boleh menentang thrombosis, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, melincirkan saluran darah dan peredaran darah yang lancar. Ia efektif membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan di leher atau sakit kepala. Ia juga merendahkan kolestrol, menghindar pembekuan darah di dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL, mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung

Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori- DHA adalah nutrien utama untuk otak janin semasa dalam kandungan. Ia memelihara penglihatan dan pendengaran dan mencegah migraine.

Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru- mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

Menentang cancer - kajian menunjukkan yang Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon. Ia juga boleh meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif

Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis) - Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Oleh sebab itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan efektif

Mencegah Imsomnia dan membantu mengurangkan tekanan - EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxiety). neurasthenia, insomnia, autism, kanak2 hiperaktif dan penyakit schizophrenia.

ZINC COMPLEX

Luka lebih cepat sembuh.... Ibu lepas bersalin normal mahupun c-sect amat perlukan Zinc Complex ini
Membantu masalah tidak subur
Mengelakkan masalah prostat
Mengurangkan masalah rambut gugur
Mengurangkan penempelan kolestrol
Membantu dalam rawatan masalah mental
Bertindak sebagai Immune Booster
Menghilangkan white spots pada kuku jari
Mengembalikan selera makan


Jom cik abang cik abang....jaga kesihatan...takkan nak bagi Isteri sorang je yang sihat, yang cun melecun...JANGAN sampai orang kata ISTERI tu adik atau anak hehehehe

Cik isteri cik isteri pun kalau sayangkan SUAMI, jaga lah kesihatan mereka dari sekarang ye.

Meh dapatkan Supplement anda hari ini

Jiha & Hairus
0123807024

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…