Botox, plastic surgery di kalangan orang Islam di Malaysia!!!

April 09, 2014

Betul ke Botox dan plastic surgery semakin popular di kalangan orang Islam di Malaysia??

Aduhai Aduhai tak pasti lah mereka-mereka ni (yang Jiha nampak artis Malaysia lah) guna apa, botox ke , plastic surgery ke, wallahualam

nak gelak pun ada, sedih pun ada, kasihan lagi lah kan

Nak gelak bukan apa, asalnya rupa bentuk muka dah cantik sempurna dah, tapi I don't know whatever treatment they take or what surgery, tapi alamak, resultnya teruk kot. Hidung sebelum ni pesek pun tapi cantik, lepas bikin bikin, mancung la tapi dah macam ape je la rupanya (saya tak mengutuk ciptaan Allah ye, heheh tu hasil whatever treatment or surgery. Mulut elok je sebelum ni, dah tegang setegangnya sampai nak bercakap pun nampak seksa. (Oh sebelum ni I adore adore u sebab u cantik, tapi now muka dah lain, rasa kurang suka dah huhuhu)

Alahai sedih dan kasihan

Kasihan sebab tak tahu bersyukur. Sedih sebab IGNORANCE. Sebagai orang Islam, takkan sedikit pun tak tahu yang mengubah ciptaan ALLAH tu HARAM!! Cukup la dengan menjaga kesihatan kulit dan kesihatan badan. InsyaAllah cantik lah nanti tu. Jangan la terburu-buru nak cantik, kemudian menyeksa diri,


Ok orang Islam, mari baca ini

Jawatankuasa Fatwa (JKF) Majlis Kebangsaan Bagi Hal Ehwal Ugama Islam Malaysia yang bermuzakarah bagi kali ke-74 bermula pada 25 hingga 27 Julai 2006 telah memutuskan bahawa suntikan Botulinum Toxin Type A atau nama komersialnya Botox adalah haram digunakan kerana ia didapati mengandungi bahan-bahan yang meragukan dan bersifat najis.
Keputusan tersebut dibuat setelah Jawatankuasa meneliti laporan dan pandangan ahli-ahli pakar daripada dalam dan luar negara serta fatwa-fatwa daripada negara Timur Tengah.

Rujukan : JAKIM

Ok, HARAM kan... HARAM means HARAM.

Ok wanita-wanita cantik, JOM BACA lebih lanjut mengenai Batas-batas dalam Berhias.  KLIK SINI ok

Hati-hati lah ye. Dan niat pun kena betul nak bercantik-cantik ni. Cantik untuk yang berhak, yakni suami kita. Bukan untuk bermegah-megah dan menunjuk-nunjuk. Kalau ada rasa tu Jom cepat-cepat kita ISTIGFAR. (Self reminder ;D )

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies