Skip to main content

Trip Jogja-Jakarta Siri 4 : Peluang besar Shaklee di Indonesia


MasyaAllah.... ok selain berlibur, motif utama kami ke sana adalah untuk mengembangkan lagi empayar group Shaklee kami... memang seronok lah

pada 16hb April, seharian kami di kantor Shaklee Indonesia, Menara Citicon...

oh ye...tapi sebelum tu meh nak cerita dulu hahahha

Kesian kat husband and anak2 sebab nak melayan ibu dia ni. Kami bangun awal hari tu semata-mata paginya nak shopping di Tanah Abang dulu muahahahaha

Sampai di Tanah Abang pukul 8am...kedai pun dah mula buka, so ada sehingga pukul 945am untuk shopping...lepas tu nak naik taksi ke Menara Citicon

Still, benda yang kuinginkan di ThamCit takda lah di Tanah Abang...mungkin kejar masa, jadi tak sempat nak pusing semua. Tapi sempat juga lah borong telekung, kain pasang, maxi dress. Hehehe berpeluh mengejar masa hehehe. Bukan apa, aktiviti di Shaklee seharian dan Tanah Abang, Mangga 2 tutup awal ye...dalam pukul 5-6 pm macam tu. So memang tak sempat la nak pergi lepas tu kan hehehe.

INFO : Kalau nak ke overseas and nak withdraw duit, make sure call bank untuk activate kan dulu. So kalau tak cukup cash, boleh la draw kat sana. Macam Jiha guna Maybank. Boleh draw duit kat mana2 atm yang ada logo Bii Maybank. Kalau takde logo ni, asalkan ada logo Visa boleh juga draw tapi nanti kena charge RM12 setiap kali pengeluaran. Oh tapi limit sekali pengeluaran Rp1,500,000 je (hahaha dia tak bagi shopping banyak2 ye tu)

Oh oh oh sampai ke Menara Citicon agak lewat...lewat 10minit hehehe...tapi nasib belum mula...macet ya amat ya. 

Sesi pagi di sana, sesi introduction tentang Marketing Plan Shaklee Indonesia kepada SID Malaysia. Nganga mulut kami impress. Wah untung banget leader Shaklee Indonesia. Lumayan!!! Cash Bonus nya banyak sih!! Dengan usaha yang gigih dan tidak putus asa, InsyaAllah ramai jutawan hartawan Shaklee Indonesia bakal dilahirkan. Saya pun mendoakan agar anak Shaklee Indonesia saya iaitu Luxman akan menjadi jutawan hartawan Shaklee. Amin

Berhenti untuk Lunch dan Solat
Sesi petang nya pula, SID Indonesia dan prospect mula datang. Pengenalan mengenai produk. Mereka siap distribute susu kedelai lagi hehehe...susu kedelai yang paling enak iaitu ESP la kan.
Ada acara pelancaran Mbak Super dan kebetulan birthday dedi MKB pun on the same date hehehe. Ada acara potong Nasi Tumpeng dan potong kek.

Ok lah...Jom layan gambar kami di Shaklee Indonesia

bersama Mbak Desi yang manis sekali

ececeh Mbak Wiwid

From left : Babah Faiz, my cinta hati Hairus, Luxman with Auni Nadra, myself

Mbak Super di Shaklee Indonesia

Alhamdulillah lancar 

Sekiranya anda warganegara Indonesia berumur 17 tahun ke atas dan ingin menjana pendapatan dengan Shaklee... atau warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas, sila hubungi saya ok

Mbak Jiha
mbakayukeren.blogspot.com
whatsapp 60123807024
BB Pin : 7B792BA3
Email : sitinajihah83@gmail.com
Facebook : Najihah Razali


Comments

  1. Hi salam perkenalan :) U have a great and nice blog. Do u mind to visit and follow my blog ? awksweetgitu.blogspot.com =) It always open for everybody. :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…