Trip Jogja-Jakarta Siri 4 : Peluang besar Shaklee di Indonesia

April 25, 2014


MasyaAllah.... ok selain berlibur, motif utama kami ke sana adalah untuk mengembangkan lagi empayar group Shaklee kami... memang seronok lah

pada 16hb April, seharian kami di kantor Shaklee Indonesia, Menara Citicon...

oh ye...tapi sebelum tu meh nak cerita dulu hahahha

Kesian kat husband and anak2 sebab nak melayan ibu dia ni. Kami bangun awal hari tu semata-mata paginya nak shopping di Tanah Abang dulu muahahahaha

Sampai di Tanah Abang pukul 8am...kedai pun dah mula buka, so ada sehingga pukul 945am untuk shopping...lepas tu nak naik taksi ke Menara Citicon

Still, benda yang kuinginkan di ThamCit takda lah di Tanah Abang...mungkin kejar masa, jadi tak sempat nak pusing semua. Tapi sempat juga lah borong telekung, kain pasang, maxi dress. Hehehe berpeluh mengejar masa hehehe. Bukan apa, aktiviti di Shaklee seharian dan Tanah Abang, Mangga 2 tutup awal ye...dalam pukul 5-6 pm macam tu. So memang tak sempat la nak pergi lepas tu kan hehehe.

INFO : Kalau nak ke overseas and nak withdraw duit, make sure call bank untuk activate kan dulu. So kalau tak cukup cash, boleh la draw kat sana. Macam Jiha guna Maybank. Boleh draw duit kat mana2 atm yang ada logo Bii Maybank. Kalau takde logo ni, asalkan ada logo Visa boleh juga draw tapi nanti kena charge RM12 setiap kali pengeluaran. Oh tapi limit sekali pengeluaran Rp1,500,000 je (hahaha dia tak bagi shopping banyak2 ye tu)

Oh oh oh sampai ke Menara Citicon agak lewat...lewat 10minit hehehe...tapi nasib belum mula...macet ya amat ya. 

Sesi pagi di sana, sesi introduction tentang Marketing Plan Shaklee Indonesia kepada SID Malaysia. Nganga mulut kami impress. Wah untung banget leader Shaklee Indonesia. Lumayan!!! Cash Bonus nya banyak sih!! Dengan usaha yang gigih dan tidak putus asa, InsyaAllah ramai jutawan hartawan Shaklee Indonesia bakal dilahirkan. Saya pun mendoakan agar anak Shaklee Indonesia saya iaitu Luxman akan menjadi jutawan hartawan Shaklee. Amin

Berhenti untuk Lunch dan Solat
Sesi petang nya pula, SID Indonesia dan prospect mula datang. Pengenalan mengenai produk. Mereka siap distribute susu kedelai lagi hehehe...susu kedelai yang paling enak iaitu ESP la kan.
Ada acara pelancaran Mbak Super dan kebetulan birthday dedi MKB pun on the same date hehehe. Ada acara potong Nasi Tumpeng dan potong kek.

Ok lah...Jom layan gambar kami di Shaklee Indonesia

bersama Mbak Desi yang manis sekali

ececeh Mbak Wiwid

From left : Babah Faiz, my cinta hati Hairus, Luxman with Auni Nadra, myself

Mbak Super di Shaklee Indonesia

Alhamdulillah lancar 

Sekiranya anda warganegara Indonesia berumur 17 tahun ke atas dan ingin menjana pendapatan dengan Shaklee... atau warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas, sila hubungi saya ok

Mbak Jiha
mbakayukeren.blogspot.com
whatsapp 60123807024
BB Pin : 7B792BA3
Email : sitinajihah83@gmail.com
Facebook : Najihah Razali


LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

  1. Hi salam perkenalan :) U have a great and nice blog. Do u mind to visit and follow my blog ? awksweetgitu.blogspot.com =) It always open for everybody. :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Thanks Lovelies