Tutorial melilit shawl gaya Najihah Razali

April 24, 2014



Hehehe saya gila shawl sekarang. Suka beli shawl from amierahijab untuk shawl plain. Kalau yang corak selalunya beli kat stall kat Jusco Au2 je hehehe. 

Lagi gila bila jumpa shawl yang sangat murah kat ThamCit, Jakarta, bertambah-tambah la kegilaan terhadap shawl hehehehe.

Oh tapi kan, for me agak makan masa nak dapatkan pemakaian shawl yang kemas. Lama praktis ni hahahaha. Dan setelah mencuba banyak style, I think this suits me best. Simple dan very easy peasy gitu. 

Ok, terimalah Tutorial melilit shawl gaya Najihah Razali (ahakkkkss)

Penting : 
1. Sila abaikan background itu...dengan Auni Nadra tidur bergelimpangan nye hehehe
2. Maaf la gambar tak cantik, kamera phone cabuk saja hehehe

melilit shawl
Macam biasa, pin kan tudung macam ni, sebelah labuh, sebelah tak....agak pendek yang sebelah ni kan (ni sebab shawl ni tak berapa nak panjang, so nak dapatkan end result yang labuh tutup dada, yan sebelah sini kene pendekkan ye)
Ok sila tarik yang sebelah panjang ni

dan bubuh di atas kepala begini

Dan tarik belah kiri yang ternganga tu , pin kan sekali di tepi

Dan pastikan sematkan dengan peniti, kalau tak nescaya la melorot2 ke depan ke belakang nanti...Jiha guna dua peniti sematkan kat kiri dan kanan
Tadaaaaa...
Ataupun boleh tarik sikit dan pinkan di bahu, kiri dan kanan bahu
Wallah...belakang pun labuh kan
Photo: Out to #COD at Butterworth sambil makan2...and InsyaAllah new anak Shaklee

#ootd 

Abaya hadiah dari anak Shaklee

#sotd 

Shawl bought at ThamCit

#sayajualshaklee 
#sayajualshakleepenang 
#pengedarShakleePenang
Tadaaaaa...siap untuk COD produk Shaklee ke Customer hehehehe
mokcik poyo hehehe
Ok lah...kalau korang ada link best2 camne nak melilit shawl boleh la leave link kat comment ye. Hikhik.

Or kalau korang nak dapatkan produk Shaklee dari Jiha...apa lagi zass zass zass

whatsapp/call/sms
0123807024


LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

Thanks Lovelies