Skip to main content

Tutorial melilit shawl gaya Najihah Razali



Hehehe saya gila shawl sekarang. Suka beli shawl from amierahijab untuk shawl plain. Kalau yang corak selalunya beli kat stall kat Jusco Au2 je hehehe. 

Lagi gila bila jumpa shawl yang sangat murah kat ThamCit, Jakarta, bertambah-tambah la kegilaan terhadap shawl hehehehe.

Oh tapi kan, for me agak makan masa nak dapatkan pemakaian shawl yang kemas. Lama praktis ni hahahaha. Dan setelah mencuba banyak style, I think this suits me best. Simple dan very easy peasy gitu. 

Ok, terimalah Tutorial melilit shawl gaya Najihah Razali (ahakkkkss)

Penting : 
1. Sila abaikan background itu...dengan Auni Nadra tidur bergelimpangan nye hehehe
2. Maaf la gambar tak cantik, kamera phone cabuk saja hehehe

melilit shawl
Macam biasa, pin kan tudung macam ni, sebelah labuh, sebelah tak....agak pendek yang sebelah ni kan (ni sebab shawl ni tak berapa nak panjang, so nak dapatkan end result yang labuh tutup dada, yan sebelah sini kene pendekkan ye)
Ok sila tarik yang sebelah panjang ni

dan bubuh di atas kepala begini

Dan tarik belah kiri yang ternganga tu , pin kan sekali di tepi

Dan pastikan sematkan dengan peniti, kalau tak nescaya la melorot2 ke depan ke belakang nanti...Jiha guna dua peniti sematkan kat kiri dan kanan
Tadaaaaa...
Ataupun boleh tarik sikit dan pinkan di bahu, kiri dan kanan bahu
Wallah...belakang pun labuh kan
Photo: Out to #COD at Butterworth sambil makan2...and InsyaAllah new anak Shaklee

#ootd 

Abaya hadiah dari anak Shaklee

#sotd 

Shawl bought at ThamCit

#sayajualshaklee 
#sayajualshakleepenang 
#pengedarShakleePenang
Tadaaaaa...siap untuk COD produk Shaklee ke Customer hehehehe
mokcik poyo hehehe
Ok lah...kalau korang ada link best2 camne nak melilit shawl boleh la leave link kat comment ye. Hikhik.

Or kalau korang nak dapatkan produk Shaklee dari Jiha...apa lagi zass zass zass

whatsapp/call/sms
0123807024


Comments

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…