Chicken Pox or Measles

May 05, 2014

Sian Auni Nadra

First time menjaga dia tak sihat selama ni...balik dari jakarta hari tu, kene selsema and batuk....perubahan cuaca agaknya...

Selalu selsema tak sampai sehari dah baik lepas steaming

Tapi kali ni lama sikit...rupanya nak kene campak

Haih mula2 spot keluar, nampak macam chicken pox sebab berair. Tapi ni makin banyak spot keluar, nampak macam campak aje ni...

Semalam gi doktor pun...die tengok ala2 je...and die cuma bgi pcm and ubat tahan gatal...ayayai Jiha dah la mmg tak bagi ubat tahan gatal kat anak2 (eczema history and as advice by Dr Nadir).. pcm pun bagi kalau terlalu panas tak turun

Malam tadi die mengamuk je...tidur sekejap2 je...Ibu pun flat abes ni....die nak melekap aje macam koala bear

Syukur lah ibu dah jadi WAHM sekarang ni sebab takyah pusing fikir nak amek cuti jaga anak sakit kan.

Syukur

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies