Auni Nadra dan Cekak hehehehe

June 28, 2014

Despite ke'lasak'an anak dara saya yang seorang ini, dia sangat suka melaram tau hehehhee. Auni Nadra suka melaram dengan cekak.

Oh syukur, walaupun penat, tapi seronok tengok keletah anak-anak depan mata.

Anti Headband

Aduhai, ni paling dia anti tau huhu. Ibu buat collection dah takde makna dah sebab bile kita sarung je kat kepala, terus dia tarik tau. Mungkin dia rimas kot benda tu melekap kedap kat kepala.

Banyak headband especially baby size (dah tak muat pun, jangan pakaikan kat baby besar, kang ganggu perjalanan darah, BAHAYA!!)... Headband yang kecik2 molek tu, dah jadi headband doll Princess Sofia hehehehe.

Ok lah tu kan.

Yeay Cekak Baru

Ibu ada satu cekak. Berkenan sungguh la Auni Nadra dengan cekak ibu tu tau. But still kalau dia pakai pun tak la lama sangat. Tapi atleast cekak dia willingly untuk pakai. Dia sendiri yang sarung. Tapi yang kelakar tu, dia bukan nye sarung macam kita biasa pakai tu. Dia bubuh je atas kepala macam konon2 pakai tiara/crown tu. Feeling2 Princess ler tu hehehehe.

Hari tu singgah kat R&R, dapat belikan Auni Nadra 2 cekak. Hehehe punya la happy dia, sampai 2 cekak nak pakai sekaligus ekekekeke. See, anak dara saya kuat melaram kan.

Girlish Habis

Punya kuat melaram nye kan, pantang nampak wristlet Coach pinky Ibu yang Ibu dapat dari mama Shaklee sebab naik rank hari tu.

Nanti dia yang sarung kat bahu dia dan jalan2 satu rumah. Oh my... diva la konon tu kan hehhehee. Bile nampak ibu pakai lipgloss...oh dia mata dah bersinar dah. Gegirl betul kan hehehehe.

Dah pandai cakap Ibu

Anak bertuah ni...hehhee...dah 1tahun 3bulan ni...masih panggil Ibu...'Ayah'...kadang memang tak perasan lah yang dia panggil kita...ingatkan dia panggil ayah kan hehehe. Sekali dia datang kat kita, pegang pipi kita and cakap lg 'Ayah, Ayah'...macam nak suruh kita pay attention kat dia.

Tapi dua tiga hari ni... terdengar lah jugak dia sebut 'ibu'...tapi waktu emergency je. Tapi sekejap je. 'Ayah, Ibu, ayah ayah ayah'

Hahaha anak ayah betul lah awak ni...abang Aqeef dulu 10 months dah panggil 'bu bu bu bu bu'

Feel Blessed

Syukur...syukur ada keluarga kecil yang happy ni. Syukur ada suami yang sanggup melayan isteri dia yang cranky semacam kalau kepenatan. Hehehee semoga keluarga kita akan kekal bahagia menuju ke Jannah.

Ok Happy Weekend semua, hari ni Jiha plan untuk restock barang dapur dan COD produk Shaklee kat area Penang ni...

Selamat Menyambut Ramadhan ye...malam ni dah start Terawih kan..Selamat berTerawih, Selamat membaca Al-Quran.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies