Skip to main content

Auni Nadra dan Cekak hehehehe

Despite ke'lasak'an anak dara saya yang seorang ini, dia sangat suka melaram tau hehehhee. Auni Nadra suka melaram dengan cekak.

Oh syukur, walaupun penat, tapi seronok tengok keletah anak-anak depan mata.

Anti Headband

Aduhai, ni paling dia anti tau huhu. Ibu buat collection dah takde makna dah sebab bile kita sarung je kat kepala, terus dia tarik tau. Mungkin dia rimas kot benda tu melekap kedap kat kepala.

Banyak headband especially baby size (dah tak muat pun, jangan pakaikan kat baby besar, kang ganggu perjalanan darah, BAHAYA!!)... Headband yang kecik2 molek tu, dah jadi headband doll Princess Sofia hehehehe.

Ok lah tu kan.

Yeay Cekak Baru

Ibu ada satu cekak. Berkenan sungguh la Auni Nadra dengan cekak ibu tu tau. But still kalau dia pakai pun tak la lama sangat. Tapi atleast cekak dia willingly untuk pakai. Dia sendiri yang sarung. Tapi yang kelakar tu, dia bukan nye sarung macam kita biasa pakai tu. Dia bubuh je atas kepala macam konon2 pakai tiara/crown tu. Feeling2 Princess ler tu hehehehe.

Hari tu singgah kat R&R, dapat belikan Auni Nadra 2 cekak. Hehehe punya la happy dia, sampai 2 cekak nak pakai sekaligus ekekekeke. See, anak dara saya kuat melaram kan.

Girlish Habis

Punya kuat melaram nye kan, pantang nampak wristlet Coach pinky Ibu yang Ibu dapat dari mama Shaklee sebab naik rank hari tu.

Nanti dia yang sarung kat bahu dia dan jalan2 satu rumah. Oh my... diva la konon tu kan hehhehee. Bile nampak ibu pakai lipgloss...oh dia mata dah bersinar dah. Gegirl betul kan hehehehe.

Dah pandai cakap Ibu

Anak bertuah ni...hehhee...dah 1tahun 3bulan ni...masih panggil Ibu...'Ayah'...kadang memang tak perasan lah yang dia panggil kita...ingatkan dia panggil ayah kan hehehe. Sekali dia datang kat kita, pegang pipi kita and cakap lg 'Ayah, Ayah'...macam nak suruh kita pay attention kat dia.

Tapi dua tiga hari ni... terdengar lah jugak dia sebut 'ibu'...tapi waktu emergency je. Tapi sekejap je. 'Ayah, Ibu, ayah ayah ayah'

Hahaha anak ayah betul lah awak ni...abang Aqeef dulu 10 months dah panggil 'bu bu bu bu bu'

Feel Blessed

Syukur...syukur ada keluarga kecil yang happy ni. Syukur ada suami yang sanggup melayan isteri dia yang cranky semacam kalau kepenatan. Hehehee semoga keluarga kita akan kekal bahagia menuju ke Jannah.

Ok Happy Weekend semua, hari ni Jiha plan untuk restock barang dapur dan COD produk Shaklee kat area Penang ni...

Selamat Menyambut Ramadhan ye...malam ni dah start Terawih kan..Selamat berTerawih, Selamat membaca Al-Quran.

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…