Skip to main content

Glitter Nite saya melaram biasa-biasa sahaja

Hehehe BEST!!!

Diraikan lagi oleh Shaklee untuk GLITTER NITE pula

And thanks to dear husband bagi can I pergi dinner ni...love you husband sebab tolong jagakan anak-anak.

9-course Chinese Cuisine

Dah biasa makan chinese food, tapi penuh meja... and first time makan sampai 9-course hehehe. Kenyang mak. The food was not bad. I really enjoyed Fried tiger prawn with oatmeal. Always my favourite.

Jon Bond the entertainer

Dinner biasalah mesti ada nyanyi-nyanyi kan. So Mr Jon Bond memang memeriahkan lagi Glitter Nite ni. Hehehee malay, english, chinese, tamil, hindustan...semua dia pandai nyanyi. Sid yang datang pun sporting habis. Nyanyi-nyanyi menari sekali. Tapi i tak la. Dok tepi diam-diam enjoying the food je hahaha.

Kami pinchesss (Princess)

Dah selesai makan-makan. Ape lagi bergambar le masing-masing. Geng Supermom buat posing ala pinchess lagi hahaha. Seronok betul malam tu. Oh tapi tak dapat bergambar sekali dengan kak cery ramai-ramai tu. Siap dapat tips exclusive lagi.

I terpaksa meninggalkan hall ala Cinderella berlari anak ke hotel sebab kesian kat Yus jaga anak-anak. Bukak pintu tengok dia tengah berdiri dalam gelap dukung Auni. Agagaga.. the night before Auni ok je, tak nanges. Tapi Glitter Nite ni Auni cranky sikit pulak. Kesian suami ku. Thanks thanks.

InsyaAllah tahun ni kita usaha, dapat cukup point anak beranak pergi ok.

Hehehe ok layannss gambar

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…