RESIPI DIET: BEEF/CHICKEN WRAP

June 26, 2014


Hehehe since ramai yang bertanya resipi Beef Wrap Jiha tu, meh share kat sini je lah...senang nak refer kan.

Simple, kenyang dan bagus untuk yang nak kurangkan makan.

Resipi Diet : Beef dan Chicken Wrap

Beef Wrap

Kalau untuk daging, Jiha sautee kan sikit..sebelum tu meh tengok bahan nya

beef filling

Bahan Tumis
Sebiji Bawang Besar
3 ulas bawang putih
(Dadukan halus)

Serbuk Herb (sebenarnya guna aje apa yang ada kat dapur tu, asal sedap)
Mixed Herbs
Basil
Oregano
Paprika
Black Pepper

Garam secukup rasa
100gram Daging yang dihiris nipis-nipis
1/2 cawan Air
setengah sudu Oyster sauce

Cara
1. Tumis Bahan Tumis dahulu
2. Masukkan daging
3. Masukkan Serbuk Herbs, Oyster sauce dan garam
4. Masukkan air sampai daging masak dan empuk


Tadaaaaa...beef wrap
Ok ni filling die sahaja...meh kite tengok untuk ayam pulak

Chicken Wrap

Untuk ayam lagi senang

Ambil ayam bahagian dada,ambil isi dia sahaja

Cara
1. Perapkan dengan Serbuk Herbs, oyster, garam, gula (30mins)
2. Grill hingga masak

Mari kita wrap pula!!!

Bahan-bahan
Wrap (Untuk wrap, Jiha beli yang dah siap je, brand Mission. Jiha try yang rasa Garlic. Sedap. Kalau nak buat sendiri pun boleh kot. Tapi tak cuba lgi hahaha) 
Tomato hiris membulat
Bawang besar hiris membulat (ring)
Salad
Olive Oil
Kalau untuk yang kurang diet tu, leh add cheese, mayo dan sauce hehehehe

Cara
1. Wrap tu boleh panaskan sikit kt non stick pan (tak perlu minyak)
2. Letak la segala bahan salad, filling, tomato, bawang besar 
3. Bubuh olive oil sedikit untuk lebih UMPPHHH

Tadaaaa...chicken wrap pulak
SIAP Boleh MAKAN

Selamat mencuba!!!!!




LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies