Skip to main content

Suami puji isteri semakin cantik :)

Ooohh Lala, sebelum ni join mami Hadhatina punya #MamiPhotoADay kat Instagram, so this time jom kita join #cabaranBlog pulak hehehehe

Ok entry pertama untuk #cabaranBlog ni ialah 'Tell us about something sweet'

Ok lah...macam biasa lah awal bulan je SID semua mesti tertunggu-tunggu promo of the month kan. Dan bila dapat tahu yang promo June ialah Vita E Complex, memang benda ni la yang paling Jiha ingat hehehehe.

My on and off romantic husband hehehe

Husband Jiha ni nak kata romantic sangat tu tak la, tapi kadang-kadang tu ayat-ayat dia memang boleh bikin ku cair hehehe. Tapi tengah feeling-feeling cair tu selalu dia akhiri dengan benda yang lawak or yang macam 'cehhhh'

Alkisah:

Selepas 2 minggu menggunakan Vita E Complex, masa ni lepas habis pantang kalau tak silap. Husband renung je muka wife dia ni...

Wife : Nape yang?
Hubby : I rasa u makan Shaklee ni muka u makin berseri-seri la yang
Wife : Yeke (rasa dah kembang-kembang dah hidung ni hehehee)

Wife : Yeke yang...hehe sebelum ni tak berseri ke yang
Hubby : TAK

Cehhhhh sabar aje la. Tapi memang tak dinafikan, Jiha walaupun takde masalah kulit jerawat sangat (kecuali parut chicken pox), kulit Jiha memang jenis kusam, pucat macam kurang darah. Mama pun selalu tegur.

Hahaha ini lah dia konon kisah sweet lah sangat.

Tapi memang tak menyesal lah menggunakan supplement Shaklee, badan sihat kulit cantik, rumahtangga bahagia. Alhamdulillah

Ok sampai rumah nanti nak tepek Masker ESP dan Vita E Complex lah woot woot promo katanya :)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…