Skip to main content

TIPS CEPAT HILANGKAN JERAGAT DAN PARUT

Salam dan Semangat Pagi!!

Serius JIHA terkejut dengan feedback dari 2 orang customers ni tau. Dan yang penting mereka happy. Jiha apatah lagi, bila customers happy, Jiha pun happy lah.

Jeragat Semakin Pudar dengan Zinc Complex

Hah best sangat kan. Intention customer untuk mencuba Zinc Complex untuk kurangkan masalah keguguran rambut. Tapi selepas 2 minggu, dia perasan yang jeragat di muka semakin pudar.

Nah tengok Testimoni dari customer ni ye

testimoni zinc shaklee
Testimoni Zinc Complex untuk hilangkan jeragat

Ok Jom Lihat Testimoni customer yang satu lagi ni... pasti korang akan teruja juga tau. 

Parut Jerawat Hilang selepas 10 hari dengan Vita E Complex

Ha teruja tak tengok tajuk ni. Best kan. Customers tak makan Vita E Complex tapi hanya sapukan Vita E Complex pada parut jerawat. Konsisten selama 10 hari, Alhamdulillah hilang parut jerawat dia. Tak sangka juga secepat ini. (Kesan mengikut individu). Tapi yang ini memang rezeki dia betul. Dalam masa 10 hari sahaja. Happy sangat kan.

Nah tengok Testimoni dari customer ni ye

testimoni vita e complex shaklee
Testimoni Vita E Complex untuk hilangkan parut

Tanyalah Ustazah ... 'CANTIK YANG HALAL'

Oh ya...semalam Jiha buka TV9 ada rancangan Tanyalah Ustazah dengan topik ' Cantik Yang Halal '...so Jiha petik main point dari topik itu ye

Kalau nak memilih produk kecantikan
  1. TIADA NAJIS
  2. TIDAK MENGUBAH RUPA ASAL
  3. TIDAK MEMUDARATKAN
Dan Ustazah pun kata, hati-hati memilih produk Vitamin C ye, sebab ada kajian menunjukkan yang sesetengah produk Vitamin C ada mengandungi Botox. Jadi disarankan untuk membeli produk yang sudah terbukti ada kajian dan selamat.

Ye...pilih la Produk yang telah diuji keberkesanan nya, selamat dan Halal ye. Dan hati-hati, tujuan kita bercantik-cantik pasti lah untuk mereka yang HALAL bagi kita sahaja.

NAK HILANGKAN PARUT DAN JERAGAT?

pengedar shaklee

JIHA 0123807024
email : sitinajihah83@gmail.com


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…