Skip to main content

CARA NAK PILIH PRODUK KECANTIKAN

Assalammualaikum,

Nak tahu tak apa cara jiha bagi memilih produk kecantikan?

Memang tak syak lagi, Jiha memang gunakan Set Kulit dari Shaklee, dari skin care nya dan juga vitamin nya.
Kenapa? Ok meh nak share ye

Sebab & Kriteria untuk memilih produk kecantikan.

  1. Detik jatuh cinta - Bila 4 bulan mengamalkan (ESP, bcomplex, Vita C semasa mengandung), parut chicken pox hilang.
  2. Sudah tentu produknya yang HALAL.
  3. Produk semulajadi. Mungkin pada sesetengah, 4 bulan tu lama sangat. Nak fast result dalam seminggu dua. Hmm itu sebenarnya bergantung kepada individu. Lagipun produk semulajadi, kesan baiknya akan kita dapat dalam jangka masa panjang. Jangan nak cepat dapat kulit cantik, kualiti dan keselamatan produk tidak dititikberatkan. Nauzubillah.
  4. Kesan pada kulit nampak natural. Bukan macam putih bercapuk, bukan juga menggelupas macam kesan apabila memakai peeling produk. Very Natural look gitu hehehe.
  5. Skin care yang Jiha ambil iaitu Set Lengkap Enfuselle u tuk dry skin sangat tahan lama ye. Berbaloi dengan harga nya. Begitu juga dengan supplement yang Jiha ambil untuk kulit. Sangat tahan lama. Worth for money orang kata.
  6. Makan supplement ni untuk nak dapat kulit yang sihat dan cantik kan. Dan dah tentulah dalam masa yang sama, badan kita pun akan lebih sihat. Memang rasa perbezaan nya. Nak tahu tak dulu masa sebelum makan Vitamin, Jiha nak alihkan pasu bunga pun tak larat. Mak Jiha lagi larat. Sekarang ni bila dah jaga pemakanan, ambil supplement, wah sudah gagah boleh alih-alih pasu bunga ye hehehe.

set kulit shaklee
Pilih dengan betul ye!!

Fakta yang anda perlu tahu tentang produk Shaklee

  1. Shaklee telah mengeluarkan USD250JUTA untuk kajian terhadap produknya supaya dapat menghasilkan produk yang berkualiti, berkesan dan selamat.
  2. Setiap tahun, Shaklee menjalankan lebih 83,000 ujian kualiti bagi memastikan produk nya sentiasa selamat dan berkesan.
  3. Produk Shaklee telah disahkan Halal oleh Islamic Services of Amerika (ISA). ISA telah diakreditasi dan diperakui oleh JAKIM.

Nah ini lah sebab-sebab Jiha yakin dengan produk Shaklee, produk kecantikan khususnya. Taknak la ambil risiko dengan cucuk sana sini, tepek cream sana sini semata-mata nak fast results.

Ok , nak dapatkan Set Kulit dari Shaklee, sila Klik Icon di bawah


Dapatkan Penjimatan HEBAT 15-20% dengan menjadi ahli.

Isi borang DI SINI dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.


NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…