Skip to main content

Cabaran 30 hari blogging day 5 : APA DALAM BAG SAYA???

Assalammualaikum,

Cabaran Blog hari ini ialah 'Apa Dalam Bag Saya?'

Tapi sebelum tu, korang banyak handbag tak? Jiha banyak juga tapi jarang pakai tukar-tukar. Selalunya pakai 1 handbag dalam jangka masa lama. Actually Jiha sangat lah jarang beli handbag. Percaya tak yang last beli handbag adalah bag hantaran masa 2009???? Hahahaha

Handbag yang banyak-banyak ni mostly kaklong yang bagi. Wristlet pulak husband bagi, mama Shaklee bagi. Senang kata banyak yang hadiah la hehehe. Rezeki jangan di tolak kan.

Ok lah, back to the tajuk cabaran ini hari....kita kasi tunjuk gambar dulu lah

Jeng jeng ...whats in my bag??


Lalalala tak banyak sangat kan.

Wrislet hijau - baru je lagi pakai ni dapat masa JHU hari tu. Jadikan ini pulak as purse sebab ni ada section untuk cards tu semua.

Wristlet pink - ini dapat sempena naik rank Senior Coordinator by mama Shaklee. Sebelum ni buat as purse tp takde sections for cards, tiap kali nak cari atm card or ic, kene belek2...now jadikan dia purse untuk duit jual Shaklee from COD customers hehehe.

Power Bank - bisnes katanya, so power bank wajib ada

Storage bag pink - Untuk isi baju and diapers anak. Kalau setakat nak gi dekat-dekat je, tak kuasa pulak nak bawak baby bag. So sumbat dalam satu bag je. Nasib baik Handbag ku besar.

Headband & Clips - Auni punya ni hehehe

Extra socks - Ha saje je bawak extra in case diperlukan nanti.

Lip Balm - Kadang2 je pakai ni

Calculator and Note Book - Dah nama pun bisnes woman, wajib lah ada ini kan.... haha selalu ada pen...ni tah mana lah pulak letaknya.


Minimakan apa yang ada dalam handbag kalau taknak kena sakit bahu ya. Hehehe
Dulu-dulu penuh la dengan resit segala, tapi sekarang dah selia sikit saya hahahahahaha.

So, Apa dalam Bag Korang???


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…