TIPS AWET MUDA DENGAN TUDUNG

September 07, 2014

Hahaha ada ke Tips macam ni?

Pada Jiha ye kot. Kalau pakai certain tudung ni, lagi nampak muda.

Ok share tudung yang paling TAK nampak Muda dulu

1. Tudung Express si tudung isteri-isteri

Ni kalau pakai memang nampak matang sikit. Dulu masa Jiha bujang, walaupun dah start orang pakai tudung express ni, tapi Jiha taknak pakai. Aim pakai selepas kahwin. Pada Jiha tu tudung isteri isteri. Hahahahaha (Tapi sebenarnya hubby paling suka tengok Jiha pakai tudung macamni).

Tapi sebab susah nak jaga, asek kemek aje awning. So dah lama tak pakai. Plus tudung ni yang jenis labuh ni mahal sikit. Boleh dapat 2 helai wide shawl yang best.

2. Shawl trend terkini

Pakai shawl lebih nampak muda kan dari pakai tudung express. Don't you think? Hehehe.

Dengan colour yang bermacam. Even yang corak pun banyak yang cantik2. Dan murah juga pulak tu.

Saya selalu perasa macam muda bile pakai shawl. Tu lah agaknya orang asek teka umur 25 tahun je tu...ekekeke perasannya.

3. Tudung muda remaja

Hah tudung ni kalau Jiha pakai, orang kata macam budak sekolah. Hubby pun kata. Kadang2 bila mood rajin nak pakai Tudung Bawal ni, dia pun kata la 'Hai budak sekolah' hahaha

Ini lah tudung yang paling menampakkan kita muda remaja hehehehe. Nak tunjuk gambar tapi dah takde pulak gambar terkini bertudung bawal. Nanti-nanti lah ye share.

Hehehehe based on pemakaian pun boleh nampak awet muda. Tapi berpada-pada lah jugak. Tudung tu ok la. Kalau fashion budak-budak muda tu toksah lah. Dah macam buang tebiat pula hehehhee.

Nak lagi nampak awet muda, makan la Set Flawless Beauty macam saya hahahaha. (Sila abaikan kepoyoan ye...bergurau aje hehehe)

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

  1. hmm..betul tu..mmg jenis tudung yg dipakai boleh nampak muda atau matang..sbb tu i xminat tudung express. i suka shawl-type tudung..so, skrg i pakai tudung bokitta dari Lebanon..tudung shawl yang dah siap lilit (xpayah pening kepala nak belit macamana), xpayah pakai pin ada sekali matching inner...easy to wear..ni mcm tudung express version shawl la..heheehe..biasa i beli kat this website www.myvalorem.com ...telekung bertahta rhinestone..ni baru 1st time tgk telekung camtu..so, i pun belila 4 helai..untuk my mom, my sisters and i pun nak la jugak..hehee... sume tgh ada sale..banyak jugak discount.

    ReplyDelete

Thanks Lovelies