Skip to main content

TIPS AWET MUDA DENGAN TUDUNG

Hahaha ada ke Tips macam ni?

Pada Jiha ye kot. Kalau pakai certain tudung ni, lagi nampak muda.

Ok share tudung yang paling TAK nampak Muda dulu

1. Tudung Express si tudung isteri-isteri

Ni kalau pakai memang nampak matang sikit. Dulu masa Jiha bujang, walaupun dah start orang pakai tudung express ni, tapi Jiha taknak pakai. Aim pakai selepas kahwin. Pada Jiha tu tudung isteri isteri. Hahahahaha (Tapi sebenarnya hubby paling suka tengok Jiha pakai tudung macamni).

Tapi sebab susah nak jaga, asek kemek aje awning. So dah lama tak pakai. Plus tudung ni yang jenis labuh ni mahal sikit. Boleh dapat 2 helai wide shawl yang best.

2. Shawl trend terkini

Pakai shawl lebih nampak muda kan dari pakai tudung express. Don't you think? Hehehe.

Dengan colour yang bermacam. Even yang corak pun banyak yang cantik2. Dan murah juga pulak tu.

Saya selalu perasa macam muda bile pakai shawl. Tu lah agaknya orang asek teka umur 25 tahun je tu...ekekeke perasannya.

3. Tudung muda remaja

Hah tudung ni kalau Jiha pakai, orang kata macam budak sekolah. Hubby pun kata. Kadang2 bila mood rajin nak pakai Tudung Bawal ni, dia pun kata la 'Hai budak sekolah' hahaha

Ini lah tudung yang paling menampakkan kita muda remaja hehehehe. Nak tunjuk gambar tapi dah takde pulak gambar terkini bertudung bawal. Nanti-nanti lah ye share.

Hehehehe based on pemakaian pun boleh nampak awet muda. Tapi berpada-pada lah jugak. Tudung tu ok la. Kalau fashion budak-budak muda tu toksah lah. Dah macam buang tebiat pula hehehhee.

Nak lagi nampak awet muda, makan la Set Flawless Beauty macam saya hahahaha. (Sila abaikan kepoyoan ye...bergurau aje hehehe)

Comments

  1. hmm..betul tu..mmg jenis tudung yg dipakai boleh nampak muda atau matang..sbb tu i xminat tudung express. i suka shawl-type tudung..so, skrg i pakai tudung bokitta dari Lebanon..tudung shawl yang dah siap lilit (xpayah pening kepala nak belit macamana), xpayah pakai pin ada sekali matching inner...easy to wear..ni mcm tudung express version shawl la..heheehe..biasa i beli kat this website www.myvalorem.com ...telekung bertahta rhinestone..ni baru 1st time tgk telekung camtu..so, i pun belila 4 helai..untuk my mom, my sisters and i pun nak la jugak..hehee... sume tgh ada sale..banyak jugak discount.

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…