APA NAK BUAT BILA BAYI SELSEMA DAN BATUK?

October 24, 2014

Assalammualaikum semua....


Lately ni ramai sangat yang call dan whatsapp Jiha tanyakan petua untuk atasi masalah bayi selsema dan batuk. Jiha sekadar berkongsi pengalaman sahaja. Diharap semua bayi tu lekas sembuh dari selsema.

Selain kaedah Steaming, Sedut Hingus dan Garlic Socks, boleh check yang ini.

supplement untuk baby

1. Untuk bayi yang menyusu badan (breastfeeding baby)

Bagaimana pemakanan ibu yang menyusukan tu? Ibu pun kena lah pantang sikit makan makanan yang boleh banyakkan kahak. Senang kata, ibu menyusu kena jaga pemakanan. Pastikan susu ibu berkualiti. Tingkatkan immune badan anak anda dengan menjaga pemakanan. Ibu menyusu boleh mengamalkan supplement seperti Set Menyusu Shaklee yang membekalkan nutrien lengkap untuk ibu dan bayi yang menyusu.

2. Untuk bayi yang minum susu formula

Ada kemungkinan yang bayi anda tak sesuai minum susu formula tu. Lebih-lebih lagi kalau susu lembu. Jadi mungkin boleh bertukar kepada susu soya ataupun susu kambing. Tetapi, susu kambing ni agak mahal. Macam brand Karihome, tin kecil sahaja tetapi hampir RM80.

Beri supplemen pada bayi

Hanya untuk 1 tahun ke atas sahaja tau. Tingkatkan immunisasi dengan vitamin C dan minyak ikan serta multivitamin untuk melengkapkan nutrien anak-anak anda.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies