Cabaran 30 hari blogging day 18 : MY GADGET!!

October 03, 2014



Assalammualaikum,


Tajuk Cabaran Blogging hari ini ialah 'MY GADGET'.

Ada dua gadget penting yang Jiha guna hari-hari iaitu my laptop dan my smartphone.

Oh my Laptop!!!

Laptop ni lama dah beli, masa baru kahwin. Beli sebab terdesak sebab office lama dulu tak sediakan PC apatah lagi laptop. Kasihan. So dengan muka seposen dua, pujuk lah en suami untuk beli laptop. Beli di Plaza Low Yatt masa 2009 hehehe.

Tapi kasihan lagi, laptop ku dah buruk dah, tercabut sudah satu dua huruf pada keypad. Hehehe Push Factor untuk lebih kuat berusaha untuk beli laptop yang baru. Nak cari yang nipis dan ringan sikit so senang nak ku angkut ke sana sini. Any recommendation? (Sebab Jiha buta sikit teknologi ni hehehe)

Oh my Smartphone!!!

Di kala orang lain dah berlumba-lumba pakai dan tukar-tukar smartphone macamkan harganya singgit dua hengget. Jiha masih pakai phone biasa lagi. Tapi ada lah satu Galaxy Tab, khas untuk bisnes Mybabypimpom Buaian Berendoi dulu. Tapi ada sikit masalah sebab batt nya cepat habis sangat. Kadang tak sampai 2 jam. Tension makkkk. Lepas tu dengan berat nya lagi. Beli masa tahun 2010. Galaxy Tab model 1st dulu tu.

Jadi kerana kasihan kan isterinya yang semakin giat bisnes Shaklee ni hehehe, en suami pun belikan lah satu Smartphone. Tapi isteri tak demand lebih sangat. Cukup sekadar boleh ambil gambar dan boleh whatsapp dan of course log in to social media. Hehehe

So dapat lah Samsung Grand Quattro pada hujung 2013. 




Keperluan sangat kan, dua benda ni kalau takda, agak susah la kalau nak buat bisnes. Kalau takda laptop pun, atleast smartphone ada pun dah memadai. Keperluan masa kini. 

Ok lah selamat berbisnes. Kalau korang ada Smartphone atau laptop, berminat nak join bisnes, contact aja Jiha ok.

Najihah Razali
0123807024

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

Thanks Lovelies