Skip to main content

Cabaran 30 hari blogging day 24 : SOHO UNTUK RUANG TERHAD!!

Assalammualaikum,


Cabaran Blog hari ini ialah 'SOHO'

Soho atau nama penuh nya Small Office Home Office memang sangat diperlukan sangat oleh seorang Work At Home Mom.

Ok, Jiha just nak share SOHO Jiha. Rumah Jiha ni kecil je so ruang agak terhad. Tapi I need my dedicated area dan yang penting tak menyesakkan lagi rumah ku yang sedia kecil ni.

Hopefully, entry ni boleh give some ideas kat korang yang nak setup Soho untuk ruang yang terhad.




Tadaaa ni lah SOHO Jiha. Jiha setup dekat walkway yang nak menuju ke bilik tidur. Situ je tempat yang dirasakan sesuai. Nak tahu kenapa nanti Jiha share lagi. Memang save space tau. Sebab Jiha beli meja jenis boleh lipat. So bila tak digunakan atau ada tetamu, boleh tutup meja ni. Beli kat IKEA. 


I love my SOHO. Kat sinilah Jiha jalan kan bisnes Shaklee Jiha ye. Paling seronok sebab di rumah sahaja. Hehehe kena juga bunga sikit untuk bagi hati sentiasa berbunga-bunga nak berjaya.


Buku-buku nota yang letak target semua ada kat sini, GE, Slip Poslaju. Senang nak capai. Dalam storage box tu bubuh kerta a4 so takla semak sangat.



Ni kena ada. PRINTER. Senang nak print out nota ke, checklist untuk distribute ke anak cucu Shaklee masa personal coaching.


Hehehe comel tak tabung ni. Yang paling penting ada word Millionaire tu. Cocok dengan Empayar IRON MILLIONAIRES Jiha. Amin Amin Amin



Dan yang paling penting, kenapa Jiha letak SoHo kat sini, sebab senang nak tengok anak-anak. Boleh nampak dierang main kat ruang tamu. Bilik pun 2-3 langkah je. Senang hati Ibu nampak anak main-main depan mata.


Ni lah dia SOHO Jiha, simple tapi yang penting Jiha suka sangat. Fresh nak buat kerja pun.

Comments

  1. serius..akak suka gila tengok SOHO jiha.. nampak simple dan kemas.. semoga berjaya jiha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak Hernee...saya pun mmg simple aje orgnye ...(plus idea kurang nak buat fancy2 sangat, teringin tp takde idea mari hehehe)

      Delete
  2. ai pun suke tgk jiha..yg simple la menarik..kaler putih plak tu :)
    bila la bilik ku akan jadisoho yg teratur jugak ni

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…