Cabaran 30 hari blogging day 24 : SOHO UNTUK RUANG TERHAD!!

October 09, 2014

Assalammualaikum,


Cabaran Blog hari ini ialah 'SOHO'

Soho atau nama penuh nya Small Office Home Office memang sangat diperlukan sangat oleh seorang Work At Home Mom.

Ok, Jiha just nak share SOHO Jiha. Rumah Jiha ni kecil je so ruang agak terhad. Tapi I need my dedicated area dan yang penting tak menyesakkan lagi rumah ku yang sedia kecil ni.

Hopefully, entry ni boleh give some ideas kat korang yang nak setup Soho untuk ruang yang terhad.




Tadaaa ni lah SOHO Jiha. Jiha setup dekat walkway yang nak menuju ke bilik tidur. Situ je tempat yang dirasakan sesuai. Nak tahu kenapa nanti Jiha share lagi. Memang save space tau. Sebab Jiha beli meja jenis boleh lipat. So bila tak digunakan atau ada tetamu, boleh tutup meja ni. Beli kat IKEA. 


I love my SOHO. Kat sinilah Jiha jalan kan bisnes Shaklee Jiha ye. Paling seronok sebab di rumah sahaja. Hehehe kena juga bunga sikit untuk bagi hati sentiasa berbunga-bunga nak berjaya.


Buku-buku nota yang letak target semua ada kat sini, GE, Slip Poslaju. Senang nak capai. Dalam storage box tu bubuh kerta a4 so takla semak sangat.



Ni kena ada. PRINTER. Senang nak print out nota ke, checklist untuk distribute ke anak cucu Shaklee masa personal coaching.


Hehehe comel tak tabung ni. Yang paling penting ada word Millionaire tu. Cocok dengan Empayar IRON MILLIONAIRES Jiha. Amin Amin Amin



Dan yang paling penting, kenapa Jiha letak SoHo kat sini, sebab senang nak tengok anak-anak. Boleh nampak dierang main kat ruang tamu. Bilik pun 2-3 langkah je. Senang hati Ibu nampak anak main-main depan mata.


Ni lah dia SOHO Jiha, simple tapi yang penting Jiha suka sangat. Fresh nak buat kerja pun.

LAGI ARTIKEL MENARIK

4 comments

  1. serius..akak suka gila tengok SOHO jiha.. nampak simple dan kemas.. semoga berjaya jiha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks kak Hernee...saya pun mmg simple aje orgnye ...(plus idea kurang nak buat fancy2 sangat, teringin tp takde idea mari hehehe)

      Delete
  2. ai pun suke tgk jiha..yg simple la menarik..kaler putih plak tu :)
    bila la bilik ku akan jadisoho yg teratur jugak ni

    ReplyDelete

Thanks Lovelies