Cabaran 30 hari Blogging Day 29 : PARENTS

October 14, 2014

Assalammualaikum,

Cabaran Blog hari ini ialah 'Parents'

Tanpa ibu bapa kita ni, maka tiada lah kita di dunia ini kan. Ibu Bapa adalah guru pertama kita yang allah berikan.

Abah ; Mohamad Razali Bin Bon

Garang orangnya, tapi caring. Hehehehe aneh kan combination ni. Tapi tu lah hakikatnya. Yang Jiha rasai dari abah.

Kalau dulu masa kecik, dengar abah balik kerja je, cecet2 lari masuk bilik. Tapi as he getting older, dah banyak sangat kurang garangnya. Tapi sensitif pulak. Hehehehe biasalah semakin tua kan. Kita pun nanti macam tu agaknya.

Mama : Siti Norizan Binti Hasbullah

Wanita paling cantik di dunia. Tak garang. Tapi banyak pesanan (bebel hikhik adat orang perempuan kot kuat bebel, sama la yang menulis ni pun hahaha)

Mama memang superwoman, sangat penyabar, pandai masak yang sedap-sedap. Selalu nak fikirkan jalan penyelesaian untuk orang walaupun kita boleh solve sendiri. Tu la namanya ibu, sentiasa cari jalan untuk kebaikan anak-anaknya.

I love my Parents

Kaklang (gelaran di rumah) kadang-kadang tak pandai nak express my feelings. Tapi I really really care for you abah and mama. I want to give the best to you two.  Terima kasih sebab telah melahirkan kaklang di dunia ini, terima kasih atas kasih sayang, ilmu dan segala-galanya. I love you both Abah and Mama.

Ok entry emosi hari ini (sambil lap air mata sob sob sob)

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies