Skip to main content

MATERNITY PHOTOSHOOT MASA MENGANDUNG AQEEF DANIAL

Assalammualaikum semua,


16days PhotoChallenge Day 14 : Flashback. 

Teringat pulak sesi Maternity Photoshoot. Masa tu tengah mengandungkan Aqeef Danial. Dalam 8 bulan masa tu. 

Mengandung dan berjauhan dengan suami. Huhu kenangan sungguh. Masa tu Jiha duduk dengan housemate yang semuanya bujang lagi. Berempat kami masa tu. Tapi jenis Jiha kalau ada apa-apa benda yang merisaukan pasal kandungan pun, tak cerita kat dierang hehehe. 

Tup tup je esok kat opis amek pas keluar, pergi klinik cek. Pernah terjatuh masa mengandung kat opis. Depan housemate, buat-buat gagah aje. Sebenarnya risau nya lahai hehehe.

Kejang kaki masa mengandung?? Huhu ada, tapi suami takda kat sebelah. Sengsara la sesorang hehehe. Masa tu tak kenal lagi dengan Ostematrix. Lepas tu memang tak boleh minum susu langsung. Kembang nya tekak lahai. Kejang lah kaki akibat kekurangan kalsium.

Tapi tu masa Aqeef Danial. Alhamdulillah masa mengandung Auni Nadra, sudah tinggal bersama dengan suami. Kejang kaki pun pernah kena sekali je kot. Nasib baik dah standby Ostematrix dan Set Mengandung siap-siap.

Ok nah la, gambar ibu ayah yang excited nak menimang cahaya mata ni. Mohd Hairus Izman, kekasih hati saya di dunia dan juga akhirat. Amin

kejang kaki masa mengandung
16days PhotoChallenge Day 14 : FLASHBACK

Comments

  1. Sweeetttnye,, hehe.. Time sobirin x smpat begambo jgk,

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…