UBAT DEMAM SELSEMA YANG SELAMAT?

October 21, 2014

Assalammualaikum semua,

Cuaca tak menentu sekarang kan. Kejap panas terik, kejap hujan.

Demam selsema batuk senang nak datang. Sama lah Jiha ni pun sedang diuji dengan Demam Selsema Batuk ni. Akibat Sabtu lepas, minum bergelas-gelas air sejuk ais. Ais beli pulak tu. Kalau ais yang buat kat rumah atau air sejuk takde lah macam ni pulak kan. Takpe lah, ujian.

Korang makan ubat apa kalau kena demam selsema macam ni? Hmmm Jiha sejak dah amalkan pantang larang Dr Nadir tu, memang dah 3 tahun tak makan ubat demam, batuk, selsema tau.


Baik dengan sendiri dengan bantuan supplement aje.

Supplement favourite Jiha di kala demam selsema ialah (eh kena pulak dengan PhotoChallenge Day 6 : Favourite Supplement)

Sustained Release Vita C.

Kebiasaannya Jiha makan sebiji sehari untuk jaga kecantikan kulit, tapi di kala demam selsema ni, Jiha makan 2 biji untuk boost immune badan Jiha ni.

Alhamdulillah, setakat ini, banyak sangat membantu, mengurangkan sakit kepala dan mengurangkan selsema.

Antara lain yang Jiha amalkan ialah Nutriferon, Garlic, Omega Guard dan juga Vita E Complex.

Tahu tak pengambilan Vitamin C dan Vitamin E adalah gandingan hebat untuk menguatkan immune badan kita? Ye betul!!!

Ok la, nak rest sikit. Hopefully lepas rest ni, kembali bertenaga. Banyak kerja tergendala bila tak sihat ni kan.


Vitamin untuk cantik, Vitamin untuk immune

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies