Skip to main content

APA FESYEN BEG TANGAN TERKINI YE?

Assalammualaikum semua...


Perempuan dan handbags...macam perempuan sukakan kecantikan lah, mestilah perempuan sukakan handbag kan. Kalau ada yang tak suka tu, itu mungkin rare. Hehehe.

Bahu Jatuh??

Jiha sukakan handbags, tapi nak tahu tak , susah nak dapatkan handbag yang selesa sebab mungkin Jiha ni jenis bahu jatuh. So setakat koleksi handbag yang ada ni, semuanya meleret. Hehehe lagi lah kalau sedang dukung anak. Nak balance kan anak dan handbag supaya tak jatuh. Oh lahai hehehe.

Handbag terkini??

Apa agaknya fesyen beg tangan terkini ye?
Percaya tak yang Jiha ni dah lama sangat tak beli handbag. Ada handbag baru tapi semuanya dapat hadiah. Rezeki jangan di tolak kan. Alhamdulillah. 

Semua handbag dalam gambar ini adalah hadiah orang bagi.

Banyak juga design yang cantik di Zalora ni ya. Sebelum ni banyak tengok kasut dan baju je. Belum pernah tengok handbag nya lagi. Hmmm agak nya handbag macam mana yang sesuai dengan bahu jatuh macam Jiha ye. Backpack kot ahahaha

Ni jenis-jenis beg tangan yang ada, 

  • Shoulder bags
  • Tote bags
  • Sling bags
  • Purses
  • Clutches
  • Backpacks
Yang merah ang ang tu macam cun juga ye


So korang suka handbag macam mana? Dan berapa kerap korang tukar?

Jiha ni jenis setia sikit. Selagi tak buruk tak tukar. Tapi kalau yang orang bagi, pakai rotate-rotate sebab boleh jaga sikit. Sentimental value tu hadiah orang bagi kita kan.

Jiha ada wishlist handbag ni sebenarnya. I want Black Tote Bag. Brand yang I've been eyeing so far ialah Tods. Tapi tak terbeli-beli lagi sebab cik abang kata, 'kalau susun handbag u, banyak sebenarnye' 

Hahahaha so nanti lah.

Tuddulu..



Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…