Skip to main content

CARA TERBAIK RAWAT SELSEMA DAN BATUK ANAK

Assalammualaikum semua,

Adakah anak korang sekarang ni selsema dan batuk. Kalau korang pernah baca entry Jiha yang ini, tentu sekali korang tahu yang Jiha memang pantangkan ubat selsema dan batuk terutamanya. Jiha memang mengamalkan kaedah steaming, jaga pemakanan dan lengkapkan dengan pemakanan tambahan.

Ini adalah cara terbaik untuk rawat selsema dan batuk kahak. 

Berkesan pada Jiha sekeluarga. Dan entri kali ini Jiha juga nak kongsikan pengalaman ibu-ibu lain yang beri pemakanan tambahan untuk masalah kesihatan anak mereka yang sebelum ini kerap selsema, batuk, eczema, asthma, alergik dan juga bronchitis.

Ini lah dia himpunan testimoni Omega Guard. Semoga bermanfaat untuk ibu-ibu di luar sana.

Anak yang dahulunya kerap selsema dan batuk


Tiada lagi kahak dan nafas berbunyi. Omega Guard juga bagus untuk perkembangan otak.
Tiada lagi ubat.


Selsema kering dengan Omega Guard

Bye Bye Nebulizer

Selsema tak sempat serang

Lagi bahaya kalau anak kena asthma

Bronchitis jangan ambil ringan

bebas asthma


Eczema buat anak tergaru sampai berdarah


Eczema baby

Gatal hilang

Kulit anak eczema baik

Kelebihan lain


Kebas tangan hilang dan kulit makin cantik 

Penurunan berat badan

Kolestrol kembali normal



Alhamdulillah, ikhtiar yang membuahkan hasil yang manis. Hasil yang mengubah kehidupan seseorang itu,

Untuk anak yang sudah berumur setahun ke atas, Jiha sarankan ambil Set Lengkap Kesihatan anak iaitu

  • Omega Guard
  • Chewable Vita C
  • Mealshakes
Untuk bayi yang bawah setahun dan masih menyusukan badan, Jiha sarankan Ibu ambil Set Menyusu dan disertakan dengan Omega Guard untuk imunisasi dan perkembangan otak anak anda.

Beli Set Menyusu

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com


Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…