Skip to main content

KELEMUMUR TEBAL DAN RAMBUT BERBAU BUSUK

Salam semua....

Korang ada tak mempunyai masalah kelemumur tebal ni?
Dan lagi memalukan bila rambut pun turut berbau busuk? (aw malu kat pasangan korang kan)

Adakah korang macam ini?

Kelemumur bak Salji


Hah ini lagi satu pemandangan yang kurang menyenangkan. Kalau untuk cik abang cik abang, bila penuh kelemumur jatuh di bahu t-shirt.

Yang mana belum berkahwin tu, mesti menolak jauh cik adik cik adik hehehe. Kalau yang dah berkahwin tu, mesti isteri 'terima dengan hati terbuka' sahaja hehehe.

Sama juga lah cik adik-cik adik yang tidak bertudung tu kan. Mesti malu kalau kelemumur jatuh penuh di baju kan.

Gadis bertudung tergaru-garu

Untuk yang bertudung pula, dengan kelemumur yang tebal tu, pasti gatal kan. Pasti nak tergaru-garu. Sangat tak selesa kan. 

Bayangkan korang nak pergi interview kerja atau interview dengan 'bakal mertua', mesti tak best kalau asek la tergaru-garu kan

Rambut Gugur

Masalah kelemumur ni boleh menjurus kepada keguguran rambut juga kan. Sedih tengok rambut semakin nipis ataupun botak di sesetengah bahagian kepala. 

Nak tahu jalan penyelesaiannya?

Sudah puas ikhtiar dengan pelbagai produk tapi belum dapat hasil yang diinginkan.

Saya nak kongsi Set Penjagaan Kulit Kepala ini. InsyaAllah dapat mengatasi masalah kulit kepala korang tau.

1. Rawatan Dari Dalam dengan Zinc Complex


2. Set Shampoo yang berkesan





Penjimatan HEBAT!!!!

Berminat dan ingin dapatkan Penjimatan yang HEBAT sehingga 15-20% diskaun?
Hubungi Jiha segera...

Sms/whatsapp
0123807024


Email
sitinajihah83@gmail.com


Dan Jiha akan beri Konsultasi PERCUMA untuk korang ye :)

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…