KERJA DI RUMAH DENGAN ANAK KECIL

November 14, 2014

Assalammualaikum,

Dulu masa bekerja, penat nya kan rasa. Balik rumah dengan badan penat. Rasa nak rest je. Now lega sangat lah bila dah berhenti kerja. Boleh santai-santai di rumah.

Hahaha memang tak lah. 

Kerja dari rumah dengan anak kecil, 2 orang pula tu. Lebih penat rupanya. Tapi seronok sangat. Memang lain perasaan nya. Cuma kena pandai lah nak uruskan.

Kerja di rumah dengan bisnes online

Alhamdulillah, ini jalan yang dipilih. Bisnes online sahaja. Lebih mudah sebab ada anak kecil. Tak perlu keluar sangat kecuali kalau ada urgent order so kena ke Pos Ofis dan Shaklee. 

Dan Jiha ada anak kecil yang masih menyusu badan, pulak jenis Auni Nadra ni memang sekejap-kejap nak mengempeng je kan. Tapi sebab bisnes online, bila masa nak susukan dia, jiha switch kepada smartphone. Kalau dia dah main-main tu, berpindah balik ke laptop.

Mudahkan?

Anak gembira, ibu senang buat kerja

Betul tu, kena uruskan dan layan anak dulu. Bagi dia kenyang dan gembira. Baru lah dia tak kacau sangat kita nak buat kerja kan. 

Biasanya pagi memang Jiha busy sikit la. Bagi sarapan kat anak-anak, kemudian uruskan mereka. Make sure setel sebelum pukul 10am. 

Lepas tu pukul 11am nak masuk ke dapur pula untuk masak lunch.

Malam biasanya anak spend masa dengan ayah. So ibu boleh fokus lagi dengan bisnes. Alhamdulillah dapat suami yang memahami. 

my sweethearts


Semua jalan dah ada, kita boleh adapt, InsyaAllah. 
No regret menjadi Work at Home Mom.

LAGI ARTIKEL MENARIK

0 comments

Thanks Lovelies