Skip to main content

MASALAH KULIT KERING PADA TULANG PIPI

Assalammualaikum,

Siapa ada masalah kulit kering pada tulang pipi?

Dulu Jiha memang ada mengalami masalah ni tau. Pelik juga (tapi sebab dulu memang malas nak buat CTM dan memang tak de ambil supplement untuk kulit pun)

Bila kering kat area tulang pipi tu, tangan pun syok la nak kutil. Tapi memang tak elok sungguh rupanya. Dan bila nak senyum je, rasa perit sikit dan rasa macam merekah kat area tulang pipi tu.

Tanda Awal Jeragat

So Jiha pun google lah, dan rupa-rupanya itu tanda awal jeragat. Oh tidak!!!! Kalau jerawat ku boleh terima lagi, tapi kalau jeragat??

Jiha selalu rasa orang yang ada jeragat ni, mukanya nampak lebih tua. Dan yang pasti kalau ada jeragat, tangan ni mesti sibuk nak pegang-pegang jeragat tu.

Bertindak segera lah

Jadi, segera bertindak. Minum Shaklee Collagen Powder memang dapat hasil yang best. Kulit dah tak kering pada bahagian tulang pipi tu  . Dan bukan setakat itu sahaja, tapi kulit lebih rasa glowing dan anjal gitu.

Dan kemudian Jiha sedar yang CTM tak boleh kalau tak buat. Dari situ la Jiha mula beli skin care Enfuselle untuk kulit kering. Yang best nya, skin care ni ada kandungan Vitamin E, jadi memang bagus untuk memudarkan parut juga.

Dah hampir 5bulan Jiha amalkan CTM ni, Alhamdulillah berpuas hati juga dengan hasilnya. Dan lagi berpuas hati, ada separuh lagi. Walaupun initial cost agak mahal, tapi sungguh tahan lama. Jimat kan? Tapi yang penting ianya berkesan dan juga selamat.

Ada masalah yang sama?

Korang kalau ada masalah yang sama dan nak dapatkan hasil dengan segera, Jiha cadangkan ambil Shaklee Collagen Powder dan Skin Care Enfuselle untuk kulit kering ni.

Ataupun jika berminat dengan supplement untuk kulit cantik yang lain... InsyaAllah Jiha akan cadangkan yang bersesuaian ye.

Hubungi Jiha di

0123807024
Sms/whatsapp

Comments

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…