Ibu Hamil ada Masalah Kejang Kaki Sampai Jalan Terhencut-hencut di Pejabat

December 30, 2014

Assalammualaikum,

Anda Ibu hamil yang ada masalah kejang kaki? Lebih-lebih lagi bila terkena waktu malam sedang tidur. Fuh memang sakit lah kan. Bukan setakat sakit di waktu itu sahaja, boleh jadi jalan pun terhencut-hencut untuk dua tiga hari. Dia punya tarik tu memang sakit, Ibu hamil pun antara yang kerap kena masalah kejang kaki ni. Nak tahu kenapa?

masalah kekejangan kaki

Anda Kekurangan Kalsium

Tahukah punca kekejangan kaki ini ialah apabila anda kurang sumber kalsium. Ibu hamil terutamanya, sumber kalsium harian yang diambil mungkin tidak mencukupi kerana kalsium telah diserap oleh bayi dalam kandungan untuk pembetukan tulang bayi yang sihat.

Jadi jika pengambilan kalsium tidak cukup untuk menyokong keperluan ibu hamil dan bayi, kesan jangka pendek nya ialah ibu hamil akan mengalami masalah kejang kaki. 

Info : Ibu Hamil memerlukan sekurang-kurangnya 1000mg kalsium sehari. Segelas susu mempunyai lebih kurang 100~200mg kalsium sehari, jadi sekurang-kurangnya, Ibu hamil perlu minum 5-10 gelas susu sehari.

Sesetengah ibu Hamil tak lalu untuk minum susu kan, tapi jangan risau ada sumber makanan lain yang kaya dengan kalsium seperti brokoli tetapi perlu dimakan dalam kuantiti yang banyak juga untuk memastikan cukup bekalan 1000mg kalsium sehari.

Pengalaman saya sendiri semasa mengandungkan anak pertama, sering kena masalah kejang kaki ini sebab semasa mengandung memang tak lalu langsung untuk minum sebarang jenis susu. Pengambilan sayur yang ada kalsium juga kurang. Mengandung anak pertama belum ada kesedaran kepentingan nutrisi lengkap lagi, akibatnya merana la setiap malam kejang kaki, jalan di pejabat pun terhencut-hencut.
Ini lah dia akibat kekurangan kalsium.

Lengkapkan kalsium anda dengan Ostematrix

Ostematrix kaya dengan kalsium dan beberapa mineral yang lain seperti Magnesium. Sebiji Ostematrix membekalkan sebanyak 250mg kalsium. Jadi anda hanya perlu ambil 4 biji Ostematrix sehari untuk dapat cukup 1000mg kalsium sehari. Lagi keistimewaan pil Ostematrix ini ialah, ianya sangat mudah ditelan, jadi jangan takut kalau perlu ambil sampai 4 biji. Fikirkan kepentingan Ostematrix ini untuk bayi anda dan agar anda tidak kena masalah kejang kaki lagi.

Apabila mengandung anak kedua, saya makan Ostematrix yang ada dalam Set Mengandung, jadi memang tiada masalah kejang kaki lagi.

Oh ya, lagi satu sebab kenapa Ostematrix wajib di ambil oleh Ibu Hamil ialah, ianya bagus untuk menngelak dan mengatasi masalah sembelit.

Teruskan pengambilan Ostematrix selepas bersalin

Bukan semasa hamil sahaja perlu ambil Ostematrix, malah perlu diteruskan lebih-lebih lagi jika anda menyusukan bayi dan jika anda tidak mahu gigi anda cepat gongak dan terpaksa pakai gigi palsu pula kan. Pendek kata ibu hamil ke atau semua orang pun patut ambil Ostematrix sebagai pelengkap kalsium harian masing-masing.Sekiranya anda ingin mengatasi masalah kejang kaki yang sering anda hadapi, boleh dapatkan Ostematrix dari saya dengan menghubungi saya di;

No Phone : 0123807024
BB Pin : 7B792BA3
Email : sitinajihah83@gmail.com
Facebook : Najihah Razali

LAGI ARTIKEL MENARIK

1 comments

Thanks Lovelies