Skip to main content

IBU RISAU ANAK TAK NAK MAKAN KERAP JATUH SAKIT

Assalammualaikum,

Ibu....risau tak kalau anak asyik tak nak makan? Puas dah pelbagaikan menu tetapi anak tetap tak nak makan. Kalau makan pun sesuap dua sahaja. Lagi merunsingkan kalau anak kerap jatuh sakit, demam, selsema batuk. Meh Jiha nak kongsikan pengalaman macam mana atasi masalah ini agar ibu-ibu boleh melihat anak membesar dengan sihat tanpa perlu keluar masuk hospital.

Maggi goreng dihidangkan di Taska??

Terkejut kan? Nak tahu tak, dulu masa Aqeef umur setahun semua yang Ibu sediakan dia makan. Semua sayur, ayam, semualah dia makan. Kemudian bila pindah taska dan kegagalan ibu untuk sediakan bekal macam di taska lama, Aqeef hanya makan makanan yang disediakan di Taska. 

Antara menu ialah Maggi Goreng. Mungkin bukan lah hari-hari. Tapi sejak tu, Aqeef Danial sangat picky. Sayur tak nak makan, ayam tak nak makan, siap ketap-ketap bibir lagi. Risau nya ibu.

Minum Mealshake selera makan kembali

Bila tengok banyak testimoni kata selera anak ada bila amalkan Mealshake, Jiha pun buat keputusan nak cuba. Alhamdulillah memang nampak perubahan. Sudah mula nak makan. Sangat suka makan ayam tetapi sayur tu masih susah sikit la. Kalau dipotong kecil-kecil dan sorok sikit bawah nasi, baru la dia makan. Tapi tu pun pandai tapis dengan gigi tau. Sabar saje lah.

Itu pentingnya beri Mealshake secara berterusan. Ya, dia dah mula ada selera makan, tapi tak makan sayur. Kalau makan sayur pun sikit sangatkan. Mealshakes ni kaya dengan Vitamin dan Mineral. Memang bagus sebagai pelengkap nutrisi harian anak-anak. 

Oh ya...rasa dia dah la sedap. Kalau siapa suka aiskrim Vanilla McD tu, macam tu lah rasa dia. Jiha selalunya bancuh siap-siap dan sejukkan. Suka betul kalau Aqeef dapat Mealshake sejuk.

Selepas minum Mealshake, mesti dia kata dia strong hehe

Testimoni ibu kepada anak tak nak makan



Ibu yang pentingkan kesihatan anak, cuba ikhtiar dengan Mealshake ni. Bukan sahaja menambah selera dan melengkapkan nutrisi, malah bagus untuk sembelit. Kesian anak terseksa menahan sakit sembelit kan. Dapatkan Mealshake untuk anak anda hari ini dengan klik GAMBAR MEALSHAKE di bawah. 

 KLIK Gambar untuk ORDER
KLIK Gambar untuk ORDER

Ataupun Jika anda ingin DAPATKAN PENJIMATAN HEBAT 15-20%

Isi borang dengan klik Icon di bawah ini dan Jiha akan hubungi anda untuk Consultation.



NAJIHAH RAZALI
0123807024
sitinajihah83@gmail.com


Comments

  1. kena pentingkan pemakanan anak walaupun dengan vitamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu....vitamins cuma makanan tambahan, untuk lengkapkan mana yang terkurang kan

      Delete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…