Skip to main content

Kelas Zumba di Penang dan di rumah sajeeeee

Assalammualaikum,

Jom berzumba!!!

Hikhikhikhik...sekarang ni tengah seronok berzumba. Jiha pun ada attend kelas Zumba kat Penang ni. Hari tu nampak kawan FB kata ada kelas kat area rumah dia, so zas zass tanya Yus, boleh tak kalau nak join. Seminggu sekali je dan 1 jam je pun. Alhamdulillah dia bagi. Weeeeee

Yang Jiha pergi ni kat Kuarters Kastam, agak jauh sikit dari rumah, tapi sebab tak tahu kat mana lagi ada kelas Zumba ni. Tapi bila dah pergi ke kelas tu, dapat info yang ada juga kat area Bayan Baru, cuma ada 'wanita' kurang original di situ. Alahai, so memang tak boleh la. So terpaksa la Yus hantar jauh sikit kat Gelugor hehehe.

Kat kelas ni, steps dia best jugak, a little bit of salsa dan ada juga hindustani hehehe. Step hindustani ni Jiha payah sikit nak follow hehehe.

Oh selain gi kelas, Jiha ada buat Zumba kat rumah jugak la. Tengok youtube aje. Dan Jiha subscribe channel 'Patrick SweatnDance'. Serius best. Lagu dia rancak, steps dia yang best. Memang prefer koreografi macam ni la. Kagum gila tengok mamat Patrick ni menari, macam tak penat. Students dia pun menari cantik. Hehehe kat youtube boleh la refer dia ni, kalau life memang takkan le. Cari kelas Ladies Only aje la daku hehehe.

Zumba sebab nak kurus ke ni?
Hahahaha salah satu sebab la jugak kot. Tapi yang penting, nak sihat. Dan bila dah konsisten Zumba ni, badan pun rasa cergas, kulit pun semakin ceria je rasa.

Serius Zumba ni fun. Kalau workout lain, atau sit up ke...buat kejap je ku dah rasa mengantuk hahahaha. Serius tau haha. Pastu terus berhenti dan buat benda lain. Kalau Zumba ni, boleh goes on sampai nak cecah 2 jam hehehehe (melampau hahaha)

Ok la...stay healthy everyone!!!

Ok..steps utk arm workout ni paling semput hahhaa...macam bukan orang aje si Patrick ni

Comments

  1. Salam sis..nak tanya..kelas zumba yg sis join kat gelugor tu di mana ye?

    ReplyDelete
  2. Salam sis..nak tanya jugak..kelas zumba yg sis join kat gelugor tu di mana ye? ada contact no. tak? Tq - azie

    ReplyDelete
  3. aah nk tahu jg gelugor kat mana?open to public x kelas tu?

    ReplyDelete

Post a Comment

Thanks Lovelies

Popular posts from this blog

Resipi Sambal Kicap Style Orang Johor Jawe

Salam semua... Hehehe Jiha nak share resipi Sambal Kicap Style Orang Johor. Ada beberapa version mengikut kegemaran Jiha dan juga suami. Jadi boleh la nak try version yang mana-mana pun ye.
Version 1 : Kegemaran Sang Isteri (Jiha la hehehe)Bahan-Bahan Cili Api/Padi segenggam (ikut suka nak pedas banyak mana) Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Version 1 ni Jiha suka sebab pedas betul, makan dengan sup atau soto memang terangkat hehehe.
Version 2 : Selera Suami ku (Yus)Bahan-Bahan Cili Api/Padi 4-5 biji Cili Hijau 5-6 biji Bawang Putih 4 ulas Kicap Sedikit Garam dan Gula
Cara-Cara nya 1. Goreng dulu cili api/padi, cili hijau dan bawang putih (tak perlu hiris) 2. Masukkan yang dah digoreng dalam blender, masukkan kicap, garam dan gula dan Blend 3. Siap
Beza Version 2 ni ialah cili hijau tu je sebab dia nak…

Sunat bayi perempuan umur berapa yang sesuai??

Alhamdulillah, semalam selamat sunatkan Auni Nadra. Lagi 9 hari nak genap umur dia 10 bulan. Maafkan ibu dik, ibu lupa je. Dulu masa bersalin kan abang Aqeef Danial takda list kan benda ni so untuk awak pon ibu lupa.
Masa yang sesuai untuk sunat bayi perempuan
Seeloknya awal-awal bersalin tu sunatkan je terus kan. Tapi kes macam Jiha ni, kes terlupa BIG TIME, huhuhu. Tapi ada juga yang tak sampai hati katanya. Saya sampai hati sebab si Abang Aqeef Danial pon dah bersunat masa 5 bulan hehehe.
Sunat baby umur 10 bulan di Klinik Syifa
Agak cuak lah semalam. Kiterang pilih Klinik Syifa kat Gelugor, sederet je dengan Restoran Minah yang famous itu hehe. Alhamdulillah Doktor perempuan , Dr Arbaiie. Ibu-ibu sangat...MasyaAllah sekejap je rupanya proses sunat bayi perempuan ni. Since ini anak dara sudah besar and kuat melenting-lenting, so doktor suruh ibu pegang paha , ayah pegang tangan. Tak sampai 2 minit kot, siap dah disunatkan. Harga pon sangat affordable, RM20 sahaja. Lepas sunat tu d…

Tips Kulit Cantik : Kepentingan Masker Muka untuk elak muka berkedut!!

Salam semua, hari ini Jiha nak share pasal Masker Muka. Dan nak cerita tentang kepentingan Masker Muka ni. Sesiapa nak elak muka berkedut kene baca sampai habis ok.
Kenapa pentingnya pakai Masker ni? Mencuci muka hanya menghilangkan kotoran di permukaan muka, tetapi tidak di bawah lapisan kulit. Masking ni membantu untuk exfoliates sel-sel kulit yang dah mati dan memastikan pori kita sentiasa bersih. So penggunaan toner, hydratind cleanser, cream akan berfungsi dengan lebih baik sebab pori dah bersih. Best kan??
Berapa kerap nak pakai Masker? Ok lepas cuci muka, boleh pakai masker terus, selepas tu baru lah nak pakai toner dan moisturizer ke. Untuk kulit normal, boleh pakai 2-3 kali seminggu Untuk kulit kering, boleh pakai 1-2 kali seminggu Untuk kulit berminyak, boleh pakai 3-5 kali seminggu
INGAT!! Pada yang ada suami tu, hehehe kalau boleh pakai lah time dia takda. Time dia ada make sure muka cun cun segar aje ok hehehe
Jenis-jenis Masker? Macam-macam kat pasaran ada kan, ada jenis pe…