Kelas Zumba di Penang dan di rumah sajeeeee

March 19, 2015

Assalammualaikum,

Jom berzumba!!!

Hikhikhikhik...sekarang ni tengah seronok berzumba. Jiha pun ada attend kelas Zumba kat Penang ni. Hari tu nampak kawan FB kata ada kelas kat area rumah dia, so zas zass tanya Yus, boleh tak kalau nak join. Seminggu sekali je dan 1 jam je pun. Alhamdulillah dia bagi. Weeeeee

Yang Jiha pergi ni kat Kuarters Kastam, agak jauh sikit dari rumah, tapi sebab tak tahu kat mana lagi ada kelas Zumba ni. Tapi bila dah pergi ke kelas tu, dapat info yang ada juga kat area Bayan Baru, cuma ada 'wanita' kurang original di situ. Alahai, so memang tak boleh la. So terpaksa la Yus hantar jauh sikit kat Gelugor hehehe.

Kat kelas ni, steps dia best jugak, a little bit of salsa dan ada juga hindustani hehehe. Step hindustani ni Jiha payah sikit nak follow hehehe.

Oh selain gi kelas, Jiha ada buat Zumba kat rumah jugak la. Tengok youtube aje. Dan Jiha subscribe channel 'Patrick SweatnDance'. Serius best. Lagu dia rancak, steps dia yang best. Memang prefer koreografi macam ni la. Kagum gila tengok mamat Patrick ni menari, macam tak penat. Students dia pun menari cantik. Hehehe kat youtube boleh la refer dia ni, kalau life memang takkan le. Cari kelas Ladies Only aje la daku hehehe.

Zumba sebab nak kurus ke ni?
Hahahaha salah satu sebab la jugak kot. Tapi yang penting, nak sihat. Dan bila dah konsisten Zumba ni, badan pun rasa cergas, kulit pun semakin ceria je rasa.

Serius Zumba ni fun. Kalau workout lain, atau sit up ke...buat kejap je ku dah rasa mengantuk hahahaha. Serius tau haha. Pastu terus berhenti dan buat benda lain. Kalau Zumba ni, boleh goes on sampai nak cecah 2 jam hehehehe (melampau hahaha)

Ok la...stay healthy everyone!!!

Ok..steps utk arm workout ni paling semput hahhaa...macam bukan orang aje si Patrick ni

LAGI ARTIKEL MENARIK

3 comments

  1. Salam sis..nak tanya..kelas zumba yg sis join kat gelugor tu di mana ye?

    ReplyDelete
  2. Salam sis..nak tanya jugak..kelas zumba yg sis join kat gelugor tu di mana ye? ada contact no. tak? Tq - azie

    ReplyDelete
  3. aah nk tahu jg gelugor kat mana?open to public x kelas tu?

    ReplyDelete

Thanks Lovelies